Start up

The Founder Institute a ales 36 de antreprenori pe care sa-i pregătescă

A patra ediție a programului de accelerare The Founder Institute, cel mai mare accelerator de afaceri din lume, prezent în România din 2017, va începe din 11 februarie, cu 36 de antreprenori.

The Founder Institute este un program care se concentrează mai mult pe antreprenori, ceva mai puțin pe idee în sine, susținându-i să ajungă în etapa de finanțare pre-seed.

În cele trei luni și jumătate, din 11 februarie și până pe 19 mai, antreprenorii vor învăța cum să își valideze ideea de business, să angajeze echipa potrivită și cum să își administreze facil și eficient cheltuielile.

Antreprenorii au libertatea de a-și schimba modelul de business pe parcursul programului – Valentina Zaharia, mentor Pitch Delivery.

De multe ori, unii antreprenori renunță la ideea cu care s-au înscris în program și genereaza una cu totul nouă.

Spre deosebire de celelalte programe de accelerare, care au la final un Demo Day sau un Pitch Day, unde antreprenorii își prezintă ideea în fața investitorilor, The Founder Institute are un model diferit.

Deoarece este un program pentru afaceri de la zero, Alex Dascălu, Program Director The Founder Institute, spune că „este greu de apreciat care va fi gradul business-urilor de investibilitate la sfârșitul programului”. Dacă antreprenorul are o echipă închegată, un prototip funcțional, are un plan de creștere bine conturat, este foarte aproape de a obține o primă finanțare, adaugă el.

Din cei peste 100 de aplicanți, 36 de antreprenori au fost aleși pe baza unor criterii de riguroase de selecție.

Primul pas pentru a se înscrie în The Founder Institute este completarea unei fișe de pe site-ul companiei. Cei selectați vor participa la un test ADN al antreprenorului – Predictive Admissions Assessment – care este principalul criteriu de acceptare în program. Acest test identifică abilitățile și personalitatea antreprenorilor care pot dezvolta, în final, un business de succes. 

Ce face The Founder Institute

Dedicat antreprenorilor la început de afacereTestul ADN al antreprenorului a fost principalul criteriu de selecție
36 de antreprenori vor participa trei luni și jumătate în programSesiuni de mentorat cu peste 100 de mentori

Abilitatea de a învăța și de a respecta noi reguli, deschiderea spre curiozitate și creativitate, și nu în cele din urmă abilitatea de a fi cooperativ, plăcut publicului și prietenos, sunt principalele calități pe care antreprenorii vor trebui să le dețină pentru a fi parte din program.

The Founder Institute (FI) a fost înființat în 2009, în Silicon Valley, de către antreprenorul în serie Adeo Ressi. FI a format peste 4.000 de startup-uri în toată lumea și a ridicat investiții de peste 900 milioane dolari.

De când a fost lansat The Founder Institute în București în urmă cu trei ani, 18 antreprenori au terminat programul. Din 18 startup-uri, două au primit finanțare: Roboself și Beautylink. Roboself, startup-ul ce dezvoltă o tehnologie de roboți de software asistenți, a obținut în 2019 finanțare în valoare de 200.000 euro de la Early Game Ventures.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *