Turism

Uniunea Europeană caută soluții de suport pentru afacerile din turism

Pentru că „nicio țară nu o poate depăși singură”, după recunosc oficialii de la Bruxelles, Comisia Europeană a anunțat că va sprijini statele membre pentru a face față impactului resimțit în sectorul turismului din cauza coronavirsului.

Potrivit unui comunicat al Comisiei Europene (CE), luni, în cadrul unei videoconferințe, miniștrii UE au discutat despre implicațiile pandemiei asupra turismului, despre măsuri de atenuare și strategia de redresare pentru ecosistemul turistic, care este unul dintre cele mai afectate de criză.

Comisia a prezentat măsurile deja luate în sprijinul sectorului, precum și planificarea unei reacții comune a UE în vederea redresării ecosistemului turistic.

În această privință, Comisia va propune măsuri pentru a sprijini în continuare sectorul, înainte de sezonul de vară. Printre acestea, Comisia are în vedere protocoale care ar trebui să ghideze funcționarea în condiții de siguranță a facilităților turistice din întreaga UE.

Vom avea nevoie de acțiuni rapide, de pragmatism și de creativitate pentru a redresa și a construi o industrie a turismului rezilientă și durabilă – Thierry Breton, comisarul pentru piața internă,

Miniștrii UE și-au exprimat sprijinul larg pentru adoptarea de măsuri suplimentare și pentru o coordonare sporită la nivelul UE. Aceștia au invitat Comisia să acționeze în mod prioritar în vederea unei abordări comune la nivelul UE, care să faciliteze lichiditățile și să mențină un echilibru just între interesele operatorilor de turism și cele ale consumatorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *