Turism

Patronatele din turism vor să dea în judecată Guvernul dacă restaurantele nu se deschid la 15 iunie 2020

Patronatele din turism anunță, miercuri, 10 iunie 2020, că vor acționa în instanță Guvernul pentru subminarea economiei naționale, dacă restaurantele din hoteluri nu se deschid pe 15 iunie.

De la mijlocul lunii iunie, peste 500.000 de persoane și-au rezervat deja sejururi în țară, conform Patronatelor din turism, iar nedeschiderea restaurantelor din hoteluri va face imposibilă oferirea de mese clienților.

O întârziere de două săptămâni aruncă în faliment mai mult de două treimi dintre hotelurile din țară – Federația Patronatelor din Turismul Românesc

Hotelierii din România ar fi puși în dezavantaj competitiv față de alte țări din zonă care au ridicat restricțiile din pandemie. Dar, conform informațiilor din ultimele 24 de ore, restaurantele nu vor fi prinse în următorul val de relaxare, cel din 15 iunie.

Informația a reieșit și din discursul președintelui României, Klaus Iohannis, care a declarat că restaurantele din interiorul mall-urilor nu vor fi deschise de la jumătatea lunii.

În acest context, perspectiva ca restaurantele din hoteluri să nu se deschidă pe data de 15 iunie, în plin sezon estival și după trei luni de pauză, „a șocat întreaga industrie a turismului din România”.

„Dacă nu se deschid cel puțin restaurantele hotelurilor pe data de 15 iunie, putem să spunem adio turismului românesc, deoarece sunt peste 500.000 de persoane care deja au achiziționat, începând cu 15 iunie, vacanțe în România ce includ servicii de cazare cu masa, care nu pot fi prestate în aceste condiții”, spune Mohammad Murad, Președintele FPTR.

Acesta arată și că, în condițiile în care nu au putut funcționa în ultimele trei luni, fiecare zi din sezonul care tocmai a început e esențială pentru a minimiza pierderile generate de efectele pandemiei de coronavirus. Întârzierea de încă două săptămâni poate duce la falimentarea a mai multe de 70% dintre hotelurile din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *