Telecom

Numărul de clienți Telekom TV s-a redus cu 8% anul trecut

Telekom România și-a îmbunătățit rezultatele financiare în 2019, cu venituri în creștere cu 5% până la 980 milioane euro și profit operațional de 144 milioane euro, dublu față de 2018, dar numărul de clienți a scăzut.

Deși rezultatele financiare arată mai bine față de anul anterior, cu profit și creștere a cifrei de afaceri, numărul de clienți pentru servicii fixe a scăzut, atât pentru voce cât și pentru cablu TV.

Telekom România se pregătește de vânzare, iar acest proces este întotdeauna precedat de o perioadă de îmbunătățire a rezultatelor financiare astfel încât compania să fie cât mai atractivă. Operatorul de telecomunicații nu face  excepție, chiar dacă planul de restructurare a personalului și de ameliorare a indicatorilor financiari se desfășoară indiferent de rezultatul negocierilor pentru vânzare.

Creșterea de anul trecut a veniturilor a fost generată de cele din servicii fixe, care au urcat cu 11% până la 479 milioane euro față de 2018. Veniturile din serviciile convergente fix-mobil au crescut cu 30%.

Cheltuielile operaționale s-au redus cu 3%, un rezultat pozitiv al procesului de transformare „Cash for Growth” derulat în prezent de companie. Numărul angajaților a scăzut de la 6.356 în 2018 până la 5.029 la sfârșitul anului trecut.

„Rezultatele demonstrează că strategia de redefinire a modelului operațional este corectă – Miroslav Majoros, CEO, Telekom România.

Operatorul a reușit să să crească pe segmentul serviciilor convergente fix-mobil și a ajuns la 846.000 de utilizatori după o creștere de 72% pe parcursul anului trecut. Segmentul de TV a înregistrat însă un declin de 8%, până la 1,3 milioane utilizatori.

Numărul de utilizatori de servicii broadband a coborât până la 1,1 milioane, iar veniturile din aceste servicii s-au contractat cu 8%. Încasările din servicii mobile s-au stabilizat după ce aproape 250.000 de clienți s-au portat în rețeaua Telekom.

Compania are în prezent o marjă operațională de 15%, mai mică decât obiecțivul de 20%. „Chiar și nivelul de 20% este scăzut comparativ cu alte țări din UE”, spune Nicolas Mahler, Director Executiv Financiar al Telekom România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *