Telecom

Huawei Mate30 Pro a avut 730 de precomenzi fără serviciile Google

HUAWEI Mate 30 Pro

Lansarea telefonului Huawei Mate30 Pro în România a oficializat despărțirea de Google Play Store și serviciile oferite de compania americană.

Aparatul producătorului chinez folosește în continuare sistemul de operare Android 10, acesta fiind oferit fără restricții, dar nu poate accesa serviciile Google. Huawei a venit și cu alternativa: App Gallery. Compania dezvoltă magazinul de aplicații de la începutul lui 2019 și a accelerat după ce administrația SUA a interzis companiilor americane să ofere acces la serviciile proprii producătorilor chinezi.

În prezent, în România, sunt înregistrați 3,8 milioane de utilizatori activi de produse Huawei și Honor, cele două branduri de telefonie mobilă ale companiei.

Am înregistrat peste 7 milioane de download-uri ale aplicațiilor din Huawei App Gallery în ultimele trei luni – Ciprian Mirea, Head of Trade Marketing la Huawei Consumer Business Group România

În App Gallery sunt deja integrate aplicații de banking, precum Banca Transilvania, BCR sau Pago, iar în perioada următoare vor intra și aplicațiile ING, BRD și Raiffeisen Bank. În total, sunt 40 de aplicații românești incluse în magazin dintr-un volum de 20.000 de aplicații la nivel global.

Huawei Mate30 Pro este ultimul flagship lansat de producător. Varianta de top, cu 8GB de RAM și 256 GB stocare costă aproximativ 1.000 de euro. În precomandă,desfășurată în ultimele două săptămâni din ianuarie, Huawei se aștepta să vândă 100 de bucăți. Dar cererea a fost de 730 de telefoane, producătorul fiind obligat să suplimenteze stocul.

Anul trecut, Huawei a reușit să ajungă la o cotă de piață de 26% din piața de telefonie mobilă din România, în urcare de la 18% în 2018. A urcat, astfel, pe locul secund, depășind Apple, dar în urma Samsung, care are o cotă de piață de aproape 50%.

La nivel global, Huawei a vândut 240 milioane terminale mobile, cifră cu care se situează tot pe locul secund după Samsung. Coreenii de la Samsung au comercializat 295 milioane telefoane mobile.  

Ecosistemul de aplicații al Huawei poate deveni o alternativă la serviciile oferite de Google și Apple, fiind susținut de sumele mari pe care le investește în R&D (cercetare și dezvoltare), dar și de piața internă, care reprezintă 60% din vânzările totale de telefoane.

Pentru europeni, inclusiv pentru români, imposibilitatea de a împerechea contul Google cu telefonul, ar putea fi o problemă. Ca și imposibilitatea utilizării Google Maps.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *