Telecom

Huawei a vândut mai multe telefoane decât Apple în 2019

Compania chineză Huawei a vândut, în 2019, circa 240 de milioane de telefoane, mai mult cu 43 de milioane aparate vândute de compania americană Apple.

Astfel, compania chineză Huawei urcă pe locul doi în lume, după Samsung, care a vândut 295 de milioane de telefoane inteligente, potrivit Business Insider.

Precizarea importantă este că smartphone-uri producătorului chinez nu au voie să ruleze aplicațiile Android din Magazinul Google Play. Companiei i s-a interzis să folosească serviciile mobile Google în mai 2019, care provin din Google Play Store, magazinul online de unde utilizatorii pot descărca aplicațiile pe care și le doresc.

Utilizatorii chinezi de smartphone-uri s-au raliat în spatele Huawei în 2019, iar vânzările de smartphone-uri ale companiei au crescut pe fondul războiului comercial al administrației Trump cu China.

Sancțiunile americane împotriva Huawei nu au avut efect asupra utilizatorilor de smartphone-uri din China, întrucât Google Play Store nu este disponibil în China din 2010, iar dezvoltatorii de aplicații chineze și-au făcut propriile produse alternative, extrem de populare, precum platforma de socializare Weibo, aplicația de comerț electronic TaoBao și „Netflix din China”, IQIYI.

Deși sancțiunile americane împotriva Huawei nu afectează prea mult piața chineză, acestea au avut impact asupra piețelor externe unde sunt disponibile și telefoanele Huawei. Chiar și așa, compania chineză tot a vândut mai multe telefoane decât Apple.

Pe fondul rezultatelor vânzărilor, Huawei pare să-și consolideze soluțiile. Compania a spus că nu va reveni la utilizarea serviciilor mobile Google și a magazinului Google Play, chiar dacă interdicția SUA va fi ridicată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *