Sănătate&Farma

Tranzacție de 8,5 milioane euro pentru farmaciile Remedia

Farmacie Remedia

Valoarea tranzacției prin care Help Net preia lanțul de farmacii Remedia se ridică la 8,5 milioane euro și va face obiectul unei analize a Consiliului Concurenței.

Help Net își consolidează, prin preluarea celor 52 de farmacii Remedia, locul al treilea în piața de retail a farmaceuticelor și va ajunge la un total de peste 350 de farmacii, fiind depășit de Sensiblu și Dona. Topul comercianților este completat de Catena și Ropharma.

Phoenix devine, prin această tranzacție, cel mai mare operator de farmacii din Europa – Sebastian Ring, director general al Help Net Farma

Rețeaua Help Net este parte a grupului european Phoenis, cu sediul central la Mannheim, Germania. Din același grup face parte și distribuitorul de medicamente Farmexim. Grupul este activ în 27 de țări, cu peste 2.700 de farmacii proprii, 37.000 de angajați și o cifră de afaceri de 26 miliarde euro.

Dezvoltarea rețelei Help Net este anunțată ca o prioritate a companiei, care intenționează să devină cei mai buni furnizori de servicii integrate de sănătate, împreună cu distribuitorul Farmexim.

Distribuitorul este pe locul secund în România după cifra de afaceri, cuu un total de 2,9 miliarde lei la nivelul lui 2018. Pe primul loc se află Mediplus Exim, cu venituri de 4 miliarde lei.

O analiză a KeysFin arată că în România activează aproape 7.000 de companii în producția și distribuția de medicamente, cu un total de 65.000 de angajați o cifră de afaceri de circa 50 miliarde lei în 2018.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *