Sănătate&Farma

Platforma Doclandia asigură informații medicale avizate de la distanță

Prin patforma Doclandia, spitalul virtual dezvoltat în România, utilizatorii pot obține informații medicale avizate de la distanță, de la medicul de familie sau un medic specialist.

Pentru a reduce răspândirea numărului de persoane infectate, Doclandia oferă gratuit platforma sa tehnologică Guvernului României, în special Ministerului Sănătății, pe perioada stării de urgență, pentru a fi utilizată de către toți medicii români.

Atât medicii, cât și pacienții, își pot deschide un cont gratuit în platformă. Pacienții vor plăti doar vizitele pe care le solicită la orice specializare, în funcție de patologie și simptome, însă medicii înregistrați pe platformă pot oferi consultații virtuale pro-bono pacienților, la alegerea lor.

Prețul unei consultații este stabilit de către fiecare medic în parte. La înregistrarea sa în platformă, acesta își poate seta tarifele și programul. Pacientul primește în timp real orice răspunsul, fără a mai fi nevoit să trimită întrebările în scris, cum este în cazul altor platforme similare.

Toți românii cu acces la internet vor putea solicita online, prin mesaje text sau interacțiune video, opinii medicale avizate de la medicul de familie sau un medic specialist – Matei Țiboc, fondator Doclandia

Utilizatorii pot crea profiluri medicale pentru fiecare membru al familiei lor, istoricul medical fiind accesibil oricând de pe propriul smartphone. În plus, spitalul online oferă posibilitatea pacienților de a salva în contul personal vizitele video, astfel încât acestea să poată fi revăzute oricând.

Tehnologia din spatele Doclandia respectă standardele HIPAA (The Health Insurance Portability and Accountability Act), ceea ce oferă standarde înalte de securitate, fiind special destinată industriei medicale. Toate vizitele în platforma Doclandia.ro sunt securizate și encriptate, la aceste informații având acces doar pacientul și medicul lui.

După verificarea autenticității profesiei în platformă, medicii nou înrolați își selecteze orarul de lucru și tariful perceput pentru vizită. În acest moment, platforma Doclandia.ro are capacitatea tehnică de susține simultan peste 100.000 de sesiuni de consult pacient-medic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *