Sănătate&Farma

Opt din zece români ar evita spitalul chiar dacă ar avea simptome asociate COVID-19

Peste 60% dintre respondenții unui sondaj realizat de BestJobs ar prefera să evite spitalele în cazul unor probleme medicale ușoare sau medii și ar încerca să se consulte telefonic cu medicul de familie și se trateze acasă.

Doar 4% dintre respondenții la sondaj au spus că ar chema o ambulanță și în cazul unor astfel de probleme medicale. De altfel, chiar și în cazul unor simptome asociate COVID-19, șapte din zece respondenți au declarat că și-ar suna medicul de familie pentru a cere îndrumare, iar 15% ar chema ambulanța. Un procent de 10% ar rămâne acasă și s-ar trata singuri fără a cere sfatul medicului de familie.

Sondajul a fost realizat în perioada 10-20 aprilie 2020, pe un eșantion de 882 de utilizatori de internet din România.

În urma restricțiilor impuse de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei de Covid-19,  41% dintre intervievați spun că ies afară din casă o dată sau de două ori pe săptămână, în timp ce 37% se găsesc aproape zilnic în situația de a ieși afară din casă, motivele principale fiind cumpărăturile de strictă necesitate (76,4%), job-ul, în cazul celor care nu lucrează remote (39,3%), dar și mișcarea fizică (18,4%).

Majoritatea angajaților români își iau însă măsuri de precauție atunci când ies din casă: poartă mască (85%) și mănuși (60,4%), și au mereu cu ei un dezinfectant de mâini (50,6%). În plus, mai bine de 77% dintre angajații chestionați evită atât să se apropie de alți oameni, cât și să meargă în locuri aglomerate, iar alți 67,2% se feresc să urce în mijloacele de transport în comun.  

Astfel, dezinfectanții (75,5%), măștile (74,5%) și mănușile (62,3%) sunt produsele de protecție pe care le dețin majoritatea angajaților români, iar cei mai mulți (25,8%) dintre respondenții la sondajul BestJobs au cheltuit pe astfel de achiziții în medie între 50 și 100 lei.         

One Response

  1. Nu cred ca ar fi o decizie corecta. Însă ar fi de preferat sa evita spitalul in cazul altor afecțiuni care se pot trata acasă. In spital astăzi risti oricând sa te infectezi cu Covid19.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *