Inovație IT&C Sănătate&Farma

Next Capital finanțează cu 600.000 euro prima platformă de telemedicină din România

Prima platformă de consultații la distanță din România își va dezvolta serviciile prin finanțarea de 600.000 euro de la Next Capital oferind soluția modernă de interacțiune cu medicul.

Prin Docbook, interacțiunea pacient-medic, consultaţiile, dosarele medicale și consultul pluridisciplinar se vor muta în online, pentru a se evita interacțiunea directă.

Soluția este perfectă, în contextul răspândirii COVID-19, dar și pe viitor, întrucât este o cale de a evita, cel puțin până în momentul intervențiilor fizice, deplasarea la doctor.

Docbook este prima platformă digitală de servicii medicale pentru adulţi şi copii din România, care intermediază accesul la toată gama de servicii medicale (consultaţii, analize, investigaţii imagistice, tratamente, farmacie online etc), atât pentru utilizatori individuali, cât şi pentru angajatori şi care acoperă întreaga ţară. Infiintata in 2016 in Bucuresti, Romania, compania isi propune sa ofere o solutie moderna pentru a te programa la doctorul dorit.

Accesul la Docbook permite găsirea şi programarea la clinică, specialitatea, sau chiar medicul dorit în câteva minute, inclusiv de pe telefonul mobil. Până în prezent, platforma pune la dispoziția pacientului peste 200 de clinici medicale.

Printre investitorii Docbook se numară și dr. Wargha Enayati (fondatorul reșelei medicale Regina Maria, al clinicilor Fundației Inovații Sociale Regina Maria, precum și a Enayati Medical City, cea mai mare investiție medicală din România ultimilor 30 de ani), precum si Florin Antoci, fondatorul Whiteboard.

Din Grupul Next Capital fac parte IFN Next Capital Finance SA, fondată în noiembrie 2006, care oferă soluții de factoring si gestiune creanțe, și  compania Optima Solutions Services cu servicii de tip Business Process Outsourcing.  Grupul Next Capital are acționariat majoritar românesc și minoritar fondul de investiții britanic North Bridge.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *