Sănătate&Farma

Nelu Tătaru este numit Ministru interimar al Sănătății după demisia lui Victor Costache

Nelu Tătaru

Reacțiile întârziate, deciziile, comunicarea deficitară și, probabil, anunțul de ieri seară prin Costache avansa ideea că toți locuitorii Bucureștiului vor fi testați pentru coronavirus, ar fi motivele pe care Ludovic Orban le-ar fi putut invoca pentru demisia ministrului Sănătății, Victor Costache.

Oficial însă, primul ministru nu i-a reproșat nimic în conferința de presă în care a anunțat demisia, ci a explicat doar că în diagnosticare sunt urmate recomandările la nivel european și internațional, fără a menționa vreo testare în masă.

Șeful guvernului anunță și menținerea strategiei de pregătire a spitalelor pentru lupta împotriva pandemiei, astfel încât să fie pregătite pentru momentul în care vor fi nevoite să primească bolnavi infectați cu noul coronavirus.

Anunțul referitor la planul de testare a locuitorilor din Capitală a produs rumoare la nivel social, nefiind argumentată în niciun fel decizia de a testa un oraș în detrimentul altuia. Pe de altă parte, calcule simple arată că, cel puțin în acest moment nu există nici un număr suficient de teste, nici un număr suficient de persoane autorizate care ar putea constitui echipele mobile de care vorbea ieri Costache, pentru a testa în jur de patru milioane de locuitori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *