Sănătate&Farma

Consiliul Județean Ilfov investește șapte milioane lei în sănătate

Consiliul Județean Ilfov va investi în acest an șapte milioane lei în achiziționarea de aparate noi, performante, pentru investigații și analize, dar și extinderea sau modernizarea a trei spitale din Ilfov.

Este vorba despre Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea și Spitalul Județean Ilfov, precum și Spitalul de Psihiatrie Eftimie Diamandescu.

Până la finalul lunii februarie, CJ Ilfov va cumpăra pentru Spitalul de Obstetrică și Ginecologie Buftea un mamograf 3D cu tomosinteză, în valoare de 890 lei, care va putea fi folosit din luna mai. 

Anul acesta vor începe și lucrările pentru extinderea spitalului care se va realiza cu fonduri de la Copania Națională deInvstiți. CJ Ilfov a semnat un contract pentru realizarea unui studiu de fezabilitat, care va cuprinde și estimarea costurilor și va fi gata în șase luni.

Studiul va fi depus la Compania Națională de Investiții care va face achiziția pentru proiectul tehnic și execuția lucrărilor. Consiliul Judetean Ilfov va reabilita termic Spitalului din Buftea, cu 1 milion de lei din fonduri europene. De asemenea, se va construi o clădire cu trei etaje, cu o amprentă la sol de 750 metri pătrați, care apoi va fi dotată cu toată aparatura necesară.

Pe lista de investiții pentru 2020 se află și Spitalul Județean Ilfov, unitatea medicală unde se fac operații în domeniul urologiei. Vor fi achiziționate un electrocauter de 220.000 lei, un monitor de ATI în valoare de 47.600 lei și un sistem modern de ventilație (151.650 lei).

Din șapte milioane vor fi alocați 1,6 milioane lei în modernizarea și căile de acces (alei și parcare – 500.000 lei), în construcția unui lift exterior (320.000 lei) și o pasarelă care va lega secția de urologie de restul unității (300.000 lei), dar și în reparații ale Spitalului Județean Ilfov (500.000 lei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *