Retail

Statul disponibilizează fonduri de 160 de milioane euro pentru finanțarea chiriilor în mall-uri

Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor din perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgență sau de alertă, relevă comunicatul Ministerul Economiei.

Retailerii vor putea accesa fonduri de 160 de milioane de lei pentru finanţarea chiriilor pentru perioada în care activitatea le-a fost afectată pe perioada stării de urgentă sau de alertă, a fost concluzia discuţiilor purtate de secretarii de stat Daniela Nicolescu şi Liviu Rogojinaru cu reprezentanţii retailerilor din domeniul nealimentar şi ai marilor centre comerciale.

”Comisia interministerială coordonată de cei doi oficiali MEEMA s-a reunit din nou, marți, pentru definitivarea protocolului referitor la reglementarea situaţiei existente între proprietarii și chiriașii mall-urilor, generată de măsurile luate de autorități pentru limitarea răspândirii pandemiei SARS-CoV-2”, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Economiei.

Secretarul de stat Liviu Rogojinaru i-a informat pe cei prezenţi că banii vor fi putea fi accesați prin schema de ajutor pentru activităţi de comerţ şi servicii afectate de Covid-19, al cărei buget va fi suplimentat la rectificarea bugetară, de la 40 la 160 de milioane de lei.

Programul face parte din planul naţional de investiţii şi relansare economică, ghidul şi reglementările programului fiind deja în lucru.

Cea mai bună soluţie rămâne discuţia directă dintre cele două părţi, cu ministerele ca partener mediator – Liviu Rogojinaru.

O formă finală a protocolului între retaileri şi mall-uri va fi transmisă, în cel mai scurt timp, coordonatorilor comisiei interministeriale. La discuţii au participat reprezentanţi ai RoRetail, FPRC, Hora, industriei de beauty şi ai marilor centre comerciale din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *