Retail

Kaufland își plătește impozitele la bugetul României cu trei luni în avans

Kaufland România anunță că își va achita cu trei luni în avans impozitele la bugetul statului și bugetele locale, pentru a sprijini eforturile de echilibrare a economiei în această perioadă.

Compania a calculat și va direcționa către bugetul de stat și bugetele locale impozite însumate de 69 de milioane lei (circa14,5 milioane euro), au anunțat oficialii companiei. Suma reprezentă taxe aferente anului 2020 și impozit pe profit pentru trimestrul întâi al anului financiar în curs, martie 2019 – mai 2020.

Suma a fost defalcată astfel: taxe locale în valoare de circa 31 milioane lei (echivalent 6,5 milioane euro) au fost achitate pe 25 martie 2020, mai devreme cu trei luni față de termenul limită de 30 iunie 2020.

Impozitul pe profit aferent trimestrului I din anul financiar în curs (martie-mai), în valoare de aproximativ 38 milioane lei (echivalent aproape opt milioane euro), a fost plătit în această săptămână, de asemenea cu trei luni în avans față de termenul limită, 25 iunie 2020.

Înțelegem nevoia de a acționa urgent și ne reorganizăm prioritățile, cu un salt extraordinar pe care îl facem acum, pentru a fi alături de economia României – Marco Hößl, CEO Kaufland România

Vom suporta această perioadă dificilă alături de stat, la rândul nostru, pentru că este esențial acum să fim solidari. Să fim împreună contează acum mai mult ca oricând, adaugă acesta.

Kaufland se numără printre cele mai mari companii de retail din Europa, cu 1.300 de magazine în 8 țări, 132.000 de angajați și o rețea de 127 de magazine în România. În 2019, Kaufland România a primit pentru a treia oară certificarea Best Buy Award, care atestă că este lanțul de magazine cu cel mai bun raport calitate – preț de pe piața locală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *