Retail

Cifre record pentru JYSK în anul financiar 2019

Cu 80 de magazine în România, retailerul de mobilier anunță o cifră de afaceri de 582 milioane lei și un profit brut înainte de taxe de 75,6 milioane lei în anul financiar 2019.

Cifra de afaceri de 582 milioane lei reprezintă o creștere de 20,5% față de anul trecut, iar profitul brut înainte de taxe de 75,6 milioane lei reprezintă o creștere cu 12,8% față de anul financiar precedent.

Numărul total de bonuri a crescut cu 12,6% față de anul precedent, ceea ce înseamnă peste 4 milioane de bonuri. 

În 2019, JYSK România a inaugurat 15 magazine noi, extinzându-se în orașe precum Huși, Titu, Orăștie, Onești, Vălenii de Munte, Slobozia și Mioveni.

Rezultatele pozitive din anul financiar 2019 se datorează atât creșterii vânzărilor pentru magazinele comparabile, cât și noilor magazine deschise – Alex Bratu, Country Manager JYSK România și Bulgaria.

În ceea ce privește produsele, cele mai mari vânzări au fost generate de mobilierul de interior, urmate de saltele, plăpumi și perne și articole pentru grădină. Din categoria de mobilier de interior, cele mai mari vânzări s-au înregistrat la dulapuri, iar cea mai mare creștere la biblioteci și etajere.

”Ne bucurăm că și anul acesta clienții au ales JYSK și au făcut-o chiar în număr mai mare față de anii precedenți. Ne adaptăm permanent sortimentul la noile trenduri, aducem constant produse noi, cu design modern, scandinav, și credem că acest lucru este important pentru clienți”, adaugă Alex Bratu.

Rezultatele grupului la nivel internațional urmează același trend pozitiv. Compania a avut investiții majore în anul 2019, iar în aceste condiții cifra de afaceri a grupului

JYSK a crescut cu 6.3% anul acesta și a ajuns la 3.794 miliarde euro, în timp ce profitul brut înainte de taxe în anul 2019 a fost de 436 milioane euro.

“Anul acesta am făcut investiții semnificative în zona IT și digitalizare, pentru a ne asigura că JYSK se numără printre cei mai buni atunci când vine vorba de cumpărăturile online. Am inaugurat centrul de distribuție din Bozhurishte, Bulgaria, precum și un număr record de magazine în toată lumea”, a declarat Jan Bøgh, CEO JYSK. 

Rezultate în România pentru anul financiar 2019 (încheiat la 31.08.2019)

Cifra de afaceri: 582 milioane leiProfit brut înainte de taxe: 75,6 milioane lei
Creștere CA față de anul financiar 2018: 20,5 % Creștere față de anul financiar 2018: 12,8 %

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *