Retail

Consumul din primele cinci luni ale anului a crescut cu 18% față de 2019

În luna mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul , fără a lua în considerare vânzarea de autovehicule şi motociclete, a crescut faţă de luna precedentă cu 18%, anunță INS.

Faţă de luna corespunzătoare a anului precedent volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a scăzut atât ca serie brută cu 5,3% cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 1,2%.

În perioada 1.I-31.V.2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul a crescut faţă de aceeași perioadă a anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,1%, respectiv cu 0,6%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 18,5%. Evoluția se datoritează creșterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+29,5%), vânzările de produse nealimentare (+28,2%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,3%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, comparativ cu luna precedentă a crescut pe ansamblu cu 20,2% datorită creșterilor înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+26,5%) , comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+22,3%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,5%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019 a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 5,3% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-22,2%) şi la vânzările de produse nealimentare (-5,2%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au crescut cu 5,2%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2020, comparativ cu luna mai 2019 a înregistrat o scădere, pe ansamblu, cu 1,2% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-20,4%) şi la vânzările de produse nealimentare (-1,7%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun
au crescut cu 3,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie brută, în perioada 1 ianuarie -31 mai 2020, comparativ cu aceeași perioadă din 2019, a înregistrat o creştere cu 0,1% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+8,5%).

Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-11,2%) şi vânzările de produse nealimentare (-1,6%).

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în perioadab ianuarie – mai 2020, comparativ cu ianuarie – mai 2019,, a înregistrat o creştere cu 0,6% datorită creşterii vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,3%). Scăderi au înregistrat comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-9,8%) şi vânzările de produse nealimentare (-1,1%).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *