Retail România

Apel pentru un consum responsabil de la retaileri

Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR) face un apel către populație să nu consume excesiv, existând riscul ca achiziția unor bunuri, care nu sunt neapărat necesare, să îi lase pe alții fără produsele de care au nevoie.

AMRCR arată că sunt cantități și stocuri suficiente pentru a acoperi nevoile tuturor în următoarea perioadă. Dar ar fi preferabil să nu cumpărăm produse în exces, iar persoanele vulnerabile, precum cele în vârstă, să fie forțate să meargă de mai multe ori la magazin pentru a găsi produsele necesare.

Asociația are în componență toate lanțurile mari de retail alimentar, respectiv Mega Image, Profi, Penny, Lidl, Selgros, Kaufland, Carrefour, Auchan și Metro.

Mallurile din București au anunțat deja restrângerea programului de funcționare, care va fi, de luni 16 martie 2020, între orele 12:00 și 20:00. Excepție de la program vor face doar farmaciile și magazinele alimentare, care vor deschide la 8:00 sau la 10:00 și vor închide la 22:00.

De altfel, multe companii au anunțat deja măsuri de protejare a angajaților și a clienților, companii precum Electrica sau Enel. Acestea recomandă plata facturilor online și deplasarea cât mai rară la casieriile companiilor.

Nuclearelectrica a implementat, de asemenea, măsuri de izolare a personalului esențial de operare și producție din cadrul centralei de la Cernavodă. Angajații Nuclearelectrica au nevoie de o specializare foarte înaltă pentru a opera cu centrala nucleară, fiind foarte greu de înlocuit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *