Clădirea simbol din centrul istoric al Capitalei, Magazinul București, va fi redeschisă în urma unei investiții de peste 6,5 milioane euro a noilor proprietari, investitorii olandezi Gerard Heinen şi Johannes Jozefus Maria Baakman.
La 10 ani de la retrocedarea proprietății de către moștenitorii familiei Bunescu, care a ridicat clădirea în urmă cu aproape un secol (1930), Magazinul București va fi redeschis publicului. Clădirea a fost cumpărată în 2013, de către investitorii de origine olandeză Gerard Heinen şi Johannes Jozefus Maria Baakman, într-o tranzacție estimată la peste patru milioane de euro.
Cei doi investitori fac parte dintr-un grup de oameni de afaceri din Olanda, care dețin împreună mai multe spaţii în centrul istoric al Capitalei. Lucrările de reconstrucție ale Magazinului București au început în septembrie 2018 și au fost finalizate în mai puțin de un an și jumătate.
Amplasată la intersecția Bulevardului I.C. Brătianu (vizavi de Piața Sfântul Gheorghe) și strada Lipscani din Centrul Vechi, clădirea dispune de peste 2.600 de locuri de parcare în proximitate, în zonele Universitate, Intercontinental, Cocor și Unirii.
Proprietatea are o suprafață totală închiriabilă de aproximativ 3.150 metri pătrați dedicată chiriașilor din zona de retail, birouri și spații de co-working, dar și servicii.
Construit în anul 1930, Magazinul București a devenit unul dintre cele mai importante centre comerciale de dinainte de 1989, dar după Revoluţie a fost abandonat. Iniţial a fost denumit Magazinul Popp&Bunescu, după fondatorii săi, Bucur Bunescu și Nicolae Popp. În 1948, clădirea a fost naţionalizată şi a devenit astfel Magazinul Universal Bucureşti.
Clădirea păstrează elementele specifice magazinului din perioada interbelică: copertina de la parter și axul central din sticlă la fațada principală.