Real Estate

Primul Hackathon Colliers a fost dedicat portofoliilor rezidențiale bancare

Colliers International Romania a organizat, în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, primul Hackathon Colliers, un maraton de programare dedicat diviziei Banking Products a firmei, lider în evaluarea periodică a portofoliilor rezidențiale bancare, în conformitate cu cerințele BNR.

Hackathon-ul s-a desfășurat în perioada 30 noiembrie – 1 decembrie, la sediul Colliers Romania. Echipele participante au fost formate din studenți pasionați de IT și tehnologie, freelanceri și programatori cu peste 5 ani de experiență. Timp de 24 de ore, participanții au lucrat, au învățat, au colaborat, au socializat și, la final, au concurat pentru un contract ferm de colaborare cu firma Colliers.

Principalele provocări ale Hackathon-ului au fost implementarea inteligenței artificiale la nivelul proceselor interne ale companiei și automatizarea lucrului cu baze mari de date.

„Se estimează că industria de real estate este în top 3 industrii care vor fi schimbate structural prin tehnologie în următorii ani, iar România poate beneficia foarte mult de această schimbare”, spune Gabriel Blăniță, Senior Associate Valuation and Advisory Services Colliers.

Aproape 100.000 de angajați lucrează în IT și produc 6% din PIB, iar atât numărul cât și calitatea studenților din domeniu îi determină pe reprezentanții Colliers să creadă că industria va crește și mai mult. Colliers International își dorește să continue colaborarea cu această comunitate pentru a transforma ceea ce ieri era imposibil în ceva ce mâine va fi normal.

Pe toată durata evenimentului, participanții au fost asistați de o echipă de mentori din business, care i-au ajutat să înțeleagă cât mai bine specificul pieței rezidențiale din România. Departajarea tehnică a soluțiilor prezentate a fost asigurată de către Alexandru Păsărică, doctor în Inginerie Electronică, Telecomunicații și Tehnologii Informaționale, și Cristian Badea, co-fondator Sypher, GeCAD și Avangate.

Primul Hackathon Colliers va fi urmat anul viitor de o serie de evenimente al căror scop este apropierea față de comunitatea de dezvoltatori IT din România în vederea creșterii gradului de inovație și tehnologie din sectorul imobiliar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *