Real Estate

Încă o tranzacție pe piața de office din Cluj-Napoca

CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, a asistat grupul de firme Hexagon în vânzarea unui portofoliu compus din trei clădiri de birouri din Cluj-Napoca.

Cu această nouă tranzacție, volumul investițiilor imobiliare se apropie de 200 milioane de euro în Cluj-Napoca, oraș care se menține astfel cel mai atractiv după București în ceea ce privește apetitul pentru spații de birouri.

Cele trei clădiri de birouri vândute de Hexagon, Vivido Business Center, Advancity Business Center și Cube Office totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 20.000 mp de birouri și găzduiesc chiriași precum Porsche Engineering, Bosch, Vertiv, Riverbed sau Metro Systems și Natuu. Clădirile au fost achiziționate de Ideal Projects Services, într-o tranzacție care a fost consiliată de CBRE România și partenerul local Cristian Șimon, QC Property.

„După ce în primele nouă luni din 2019, Cluj-Napoca s-a clasat alături de București în topul celor mai atrăgătoare orașe pentru investițiile imobiliare, având aproape 30% din totalul tranzacțiilor, în cel de-al patrulea trimestru al anului am semnat acordul pentru o nouă tranzacție, care confirmă lichiditatea ridicată din această piață”, a declarat Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE România.

Estimăm că volumul total al trazacțiilor din Cluj-Napoca va atinge pragul de 200 de milioane de euro în acest an – Gijs Klomp, Head of Investment Properties, CBRE România

Vânzarea celor trei clădiri ale grupului Hexagon reprezintă una dintre cele mai importante tranzacții din piața de birouri din Cluj-Napoca, alături de achiziția clădirii The Office pentru 129  milioane de euro și a Liberty Technology Park pentru aproximativ 35 milioane de euro.

Citește și AFI Europe cumpără cu 300 mil. euro birourile deținute de NEPI

În primele nouă luni din 2019, România a atras un volum de investiții de 585 milioane de euro, dintre care 60% au fost în București, 29% în Cluj-Napoca și 11% în alte orașe secundare, potrivit datelor CBRE.

La nivelul Europei Centrale și de Est, în primele trei trimestre, piața de investiții imobiliare a atins valoarea de 8,6 miliarde de euro în primele trei trimestre. Polonia s-a menținut lider pe piața de investiții la nivel regional, cu o pondere de circa 50% din total, în timp ce România a avut o pondere stabilă de 7%.

În ceea ce privește produsele tranzacționate, în primele nouă luni, piața de birouri au rămas în centrul atenției, atrăgând 50% din investiții, fiind urmată de sectorul de retail cu 27% și de industrial, cu 9% din volumul tranzacționat, arată datele CBRE.

CBRE România și-a extins în această toamnă echipa locală de management prin recrutarea lui Gijs Klomp ca Head of Investment Properties. Gijs are o experiență de peste 17 ani în domeniul imobiliar și a fost implicat în tranzacții de achiziții cu o valoare cumulată de peste două miliarde de euro în Europa Centrală și de Est.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *