Real Estate

Globalworth începe construcția celui mai extins parc mixed-use din România

Globalworth Industrial, brandul de industrial și logistică al dezvoltatorului imobiliar Globalworth, a început lucrările la Constanța Business Park, unul dintre cele mai mari proiecte mixed-use din România.

Parcul de afaceri Constanța Business Park se dezvoltă pe un teren  de aproximativ 100 de hectare și va include spații industriale și de logistică, spații de producție, un nod intermodal, clădiri de birouri și spații pentru servicii.

Judeţul Constanţa  beneficiază, în primul rând, de cea mai bună conectivitate din România din punctul de vedere al infrastructurii, cu acces rutier şi feroviar facil,  precum şi acces la rute maritime și fluviale. ”Constanța este şi cel mai urbanizat judeţ din România și se află în TOP 5 ca număr de studenți și număr de absolvenți de facultate, astfel că oferă chiriașilor acces la forţă de muncă bine pregătită”, a declarat Mihai Zaharia, Director of Investments and Capital Markets al Globalworth.  

Vezi și interviul video Planurile celui mai mare dezvoltator de parcuri industriale și logistice

Constanța Business Park este situat în apropiere de Portul Constanța, al patrulea cel mai mare port din Europa ca suprafață. Mai mult, locația este conectată la 3 coridoare de transport importante la nivel pan-european: Coridorul IV (Europa de Vest și de Est), Coridorul VII (Dunărea) și Coridorul IX (Europa de Nord și de Sud).

Am ales să dezvoltăm acest proiect în Constanța deoarece le putem oferi viitorilor chiriaşi o serie de avantaje unice datorate amplasării strategice – Mihai Zaharia, Director of Investments and Capital Markets al Globalworth

Dezvoltarea Constanța Business Park se va derula în perioada 2019 – 2024 și va cuprinde mai multe faze de execuție, care vor avea ca rezultat o suprafață închiriabilă de peste 550.000 mp. În prima etapă, initiata deja, Globalworth Industrial are în vedere dezvoltarea unui depozit logistic cu o suprafață închiriabilă estimată la 21.000 mp. Prima etapă include de asemenea infrastructura din cadrul proiectului, drumurile de acces și conexiunea cu artera rutieră principală.

Asemenea tuturor proiectelor dezvoltate de Globalworth, Constanța Business Park este un proiect bazat pe soluții de sustenabilitate, respectând politicile de mediu susținute de companie.

Lucrările la prima fază a parcului de afaceri sunt prevăzute să fie finalizate în cursul anului 2020.

Proiectul Constanța Business Park este dezvoltat prin intermediul parteneriatului strategic cu Global Vision, companie cu un istoric de peste 15 ani în sectorul industrial și logistic. Dezvoltatorul are o vastă expertiză în servicii și management în construcții și inginerie civilă.

Reprezentanții Global Vision spun că proiectul este unul de anvergură, menit să devină cel mai mare pol de business din regiunea de est și sud-est a României. Compania are acorduri de principiu cu firme din zona de producție, distribuție și logistică pentru spații disponibile în primul corp de clădire, începând din trimestrul doi al anului viitor. ”Totodată, suntem în discuții avansate cu doi retaileri alături de care definim specificațiile și condițiile de colaborare pentru spațiile comerciale din Constanța Business Park. Continuăm promovarea acestui proiect în România și, sigur, către investitori din străinătate, atât pentru segmentul de producție, cât și pentru cel de cercetare-dezvoltare”, a declarat Șerban Juverdeanu, Head of Development al Global Vision.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *