Real Estate

Oradea Plaza intră în administrarea Lotus Center

Oradea Plaza intră în administrarea grupului de firme cu capital autohton Lotus Center, în urma achiziției complexului din portofoliul dezvoltatorului Portico Investments România.

Astfel, Lotus Center devine cel mai mare proprietar de centre comercial din Oradea. Tranzacția  a fost consiliată de compania de consultanță  imobiliară Colliers International. Lotus Center are în portofoliu și centrele comerciale Lotus Retail Park, Oradea Shopping City, Trade Center și Lotus Center.

Oradea Plaza este un proiect imobiliar mixt poziționat în Centrul Civic al orașului, care dispune de o suprafață închiriabilă de aproximativ 7.900 de metri pătrați distribuiți egal între birouri de clasa A și spații de retail, la care se adaugă 2.400 de metri pătrați de teren liber pentru dezvoltare viitoare.

Complexul are în prezent chiriași de retail din toate ariile, de la servicii bancare sau de telefonie, până la farmacii, cafenele, magazine de fashion și un loc de joacă pentru copii, printre care eMag, Carrefour, Staer, Sensiblu, Medlife, NN sau BRD.

Oradea este un oraș care s-a dezvoltat în ultimii ani și care a atras sute de milioane de euro din fonduri europene și investiții private – Robert Miklo, Director Investment Services la Colliers International.

Dat în funcțiune în 2010 de către investitorul internațional Portico Investments, complexul multifuncțional include prima clădire de birouri de clasa A dezvoltată în centrul orașului Oradea.

Valoarea investițiilor cu capital autohton a reprezentat, în 2019, aproximativ un sfert din totalul investițiilor imobiliare realizate în România. Pentru anul acesta, compania Colliers International estimează un potențial de creștere a investițiilor locale în real estate, care se conturează a fi cel mai bun an pentru investițiile imobiliare din România din perioada post-criză.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *