Real Estate

BCR a vândut clădirea istorică din Piața Universității

Banca Comercială Română (BCR) a încheiat transferul de proprietate al clădirii istorice Palatul Oscar Maugsch din Piața Universității către Project Regina Elisabeta Bucharest SRL, o companie de investiții imobiliare cu sediul în Luxemburg, specializată în active hoteliere și clădiri de birouri de pe anumite piețe europene.

În primăvara acestui an, BCR a scos la vânzare fostul sediu, monument istoric extrem de cunoscut, cu suma de circa 20 milioane euro. Clădirea a fost construită la începutul secolului XX și este alcătuită din două aripi – Universitate și Toma Caragiu – cu o suprafață totală de aproape 17.000 mp.

Situat pe Bulevardul Regina Elisabeta, Palatul Oscar Maugsch se învecinează cu principala piață centrală a Bucureștiului, Piața Universității, o zonă cu un potențial remarcabil de reamenajare urbană.

BCR a făcut primii pași în a pune patrimoniul arhitectural al clădirii la dispoziția publicului, prin găzduirea a două evenimente culturale importante – Romanian Design Week și Art Safari – în interiorul palatului.

Ca parte a contractului de cumpărare, BCR a încheiat un acord de închiriere temporară a spațiului de la parter în care banca operează în prezent una dintre sucursalele sale.

JLL a fost brokerul exclusiv al BCR pentru această tranzacție, în timp ce Special Properties a fost brokerul exclusiv al cumpărătorului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *