GoodNews Inovație

Primul taxi zburător electric vine la Future Summit

Simon Harris, Patrick Nathen și Jonathan Weiss se alătură celor 35 de speakeri internaționali la a patra ediție Future Summit, conferința internațională dedicată soluțiilor viitorului.

Primul taxi zburator electric, Lilium Jet, poate să transporte 5 persoane pe distanțe de peste 300 km într-o oră. În urmă cu doi ani, compania a primit o finanțare de 90 de milioane de dolari, bani destinați atât dezvoltării avionului Lilium Jet, cât și extinderii echipei. Aceasta s-a adăugat unei alte runde de finanțare din 2016, când germanii au adunat alte 10 mili­oane de dolari pentru a revoluționa mobilitatea urbană în următoarele decade. Patrick Nathen, fondatorul Lilium Aviation, vine la Future Summit, săptămâna viitoare.

Simon Harris este Investment Director la Zap&GO, companie care dezvoltă un supercapacitor care încarcă telefoanele în doar cinci minute, folosind baterii bazate pe Carbon și nu pe Litiu, deschizând drumul spre mașini și dispozitive cu efort minim de reîncărcare. Printre produsele Zap&Go ce vor apărea în curând se numără și un scooter electric ce poate fi încărcat în 5 minute față de 8 ore sau kit-uri pentru mașini electrice.

Dr. Jonathan Weiss este fondatorul și directorul executiv al HealthEngine, o companie de tehnologie pentru asistența medicală care oferă consumatorilor o platformă pentru a face cumpărături pentru servicii de asistență medicală. Consumatorii pot alege cei mai eficienți furnizori de servicii medicale fără a compromite calitatea iar medicii au control asupra modului în care sunt descriși pe piață.

Antreprenor cu experiență în domeniul sănătății, Jonathan și-a concentrat cariera profesională pe parteneriatul cu medicii pentru a îmbunătăți accesibilitatea asistenței medicale de înaltă calitate pentru consumatori, a fondat și a condus mai multe companii internaționale și internaționale de asistență medicală în ultimii 15 ani.

Future Summit va avea loc anul acesta pe 28 noiembrie, la Palatul Universul din București.

Cei trei vin la București pe 28 noiembrie, la invitația Social Innovation Solutions pentru a discuta despre un viitor în care tehnologia se poate integra în mai multe domenii cum ar fi transportul, medicina și energia electrică, toate acestea pentru a aduce un impact sustenabil pe termen lung.

În cadrul Future Summit, participanții pot și asculta pitch-urile celor 50 de echipe de tineri antreprenori din programul Future Makers pentru investiții de 20.000 de euro.

Future Summit 2019 este la a patra ediție și este organizat de Social Innovation Solutions și Global Shapers Bucharest Hub și susținut de Fundația Coca-Cola și eMAG.

SIS susține soluțiile viitorului prin consultanță, training, incubarea și accelerarea ideilor de start-up și proiecte de impact. Invităm dintre cei mai buni inovatori din lume la București în fiecare an la Future Summit și mergem prin companii și prin lume să povestim altora despre trendurile de viitor și soluțiile la dezvoltarea socială pe care o moștenim și o creăm. În ultimii doi ani co-fondatorii SIS au fost invitați la Davos – World Economic Forum și la Harvard la Future of Europe.

Inițiat în România în 2013 de un grup de tineri din mediul ong și privat, Global Shapers face parte din rețeaua globală de 400 de huburi e de tineri, din 150 de țări, inițiată de World Economic Forum, și este partener SIS în implicarea tinerilor în Future Makers și Social Impact Award.

Printre partenerii Future Summit se numără Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Străini sau Confederația Patronală Concordia.

Sunt ultimele zile în care pot fi luate bilete pe https://future-summit.org/, unde te poți și înscrie pentru o tombolă pentru trei bilete gratuite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *