Inovație

Green eDIH se pregătește să devină cel mai important Centru de Inovare din București – Ilfov

Concept unic și inovator, care îi va permite sa devina cel mai important Centru de Excelență în Digitalizare și Inovare din regiune, Green eDIH este singurul hub de inovare digitală din regiunea București-Ilfov care funcționează exclusiv digital.

Digital HUB-ul s-a constituit, potrivit fondatorilor săi, pentru a sprijini alinierea regiunii București-Ilfov la standardele europene de digitalizare, inovare și cercetare-dezvoltare, pe calea este cea a tehnologiilor verzi de ultima generație.

Green eDIH vine în întâmpinarea entităților regionale si naționale: Asociațiilor, Clusterelor, Structurilor Patronale, Mediului Academic, Institutelor de Cercetare și Statistică, Companiilor private de tip IMM si a companiilor mari, Autorități Locale si Centrale, precum și a oricărei entități care poate aduce plus valoare dezvoltării. Înscrierea noilor membri din regiunea București-Ilfov se face exclusiv digital, prin aplicarea online.

Transformarea digitală înseamnă o mai mare concentrare asupra oamenilor și va trebui să pună în practică și să adauge valoare conceptelor „e”, de la eCitizen la eGovernment, pentru a crea un ecosistem al colaborării eficiente om-tehnologie – Gabriel Munteanu, Președinte Green Technology Cluster, Green eDIH Governor.

“Suntem încântați ca Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica din București să facă parte din rețeaua de membri Green eDIH și să susținem ecosistemul de cercetare și inovare românesc. Ne dorim ca acest HUB să devină un centru de excelență în cercetare-dezvoltare de nivel European și să asigure sprijinul și tranziția companiilor către inovație digitală.”, a declarat conf. dr. ing. Mihnea Alexandru MOISESECU, decan al Facultății de Automatică și Calculatoare, Universitatea Politehnica București.

Testează înainte de a investi” este doar una dintre provocările pe care le întâmpină piața atunci când dorește să investească în inovație, iar GeDIH vine să ofere soluția ideala prin colaborarea în vederea construirii de prototipuri care să fie testate în cadrul ecosistemului de parteneri creat.

Membrii Green Technology CLUSTER sunt implicit GreenTech Members si sunt reprezentanți exclusiv de companii private din domeniul Tehnologiei Informației  care au Know-How-ul si resursele de a genera, implementa si dezvolta sustenabil orice proiect complex legat de ultima tehnologie in domeniu, pornind de la faza de testare si pana la implementarea globală.

Membrii Asociați (GreenAssociate Members) sunt reprezentați de Asociații, Clustere, Structuri Patronale, Instituții de tip Universitate, Institut de Cercetare si/ sau Statistica, Companii Private, fie ele IMM-uri sau Companii Mari si orice entitate care poate aduce plus valoare dezvoltării alerte si eficiente ulterioare.

Membrii Beneficiari (GreenBeneficiary Members) sunt Autorități Publice Centrale si Locale si orice instituție publica sau privata care nu se poate implica activ ca Membru Asociat, însă poate deveni Beneficiarul inovației si serviciilor de Consultanta, Audit, Dezvoltare, Implementare si Inovare Verde realizate de ceilalți membrii activi ai GeDIH, devenind astfel o veriga importanta in ecosistemul digital ca Membru care poate beneficia activ de toate avantajele si rezultatele cercetării realizate in cadrul GeDIH si pot facilita diseminarea in comunități locale, pot fi parte a studiilor de piață.

Partenerii (GreenPartners) sunt entități Internaționale care pot aduce aportul direct si pot susține în cel mai eficient mod strategia de dezvoltare a digitalizării în România din poziția de partener global de tehnologie.

Misiunea Green eDIH este de a asigura un ecosistem de inovare digitală bazat pe tehnologiile verzi (eco-friendly) pentru economia privată și administrația publică din regiunea București-Ilfov.

Green Digital Innovation HUB (Green eDIH) anunță înscrierea in Procedura națională de selecție pentru Rețeaua EDIH derulată de Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR ).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *