Indicatori macro

Fonduri BEI de 20 milioane euro pentru asistență în proiectele de infrastructură rutieră

Asistență tehnică de la UE

Banca Europeană de Investiții (BEI) a semnat un acord cu Ministerul Fondurilor Europene (MFE) pentru servicii de asistență tehnică în valoare de 20 milioane euro pentru atragerea fondurilor europene în perioada 2021-2027.

Project Advisory Support Service Agreement (PASSA) va susține implementarea Programului Operațional Infrastructură Mare (POIM). Programul pentru infrastructura mare, derulat în perioada 2021-2027, este destinat proiectelor de de construire a drumurilor naționale și autostrăzilor.

Valoarea fondurilor alocate României prin politica de coeziune pentru perioada 2021 – 2027 se ridică la 27 miliarde euro.

Direcțiile de asistență ale PASSA:

  • Sprijinirea beneficiarilor în procesul de segmentare a proiectelor majore;
  • Pregătirea portofoliilor de proiecte pentru noua perioadă de programare;
  • Îndeplinirea condițiilor necesare pentru rambursarea investițiilor;
  • Promovarea măsurilor strategice (legislative, administrative etc.) pentru a stimula investițiile în infrastructură.

Conform MFE, de serviciile de asistență tehnică vor beneficia instituția semnatară alături de Organismul Intermedia Transport din cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și beneficiarii POIM.

Acordul, finanţat din Programul Operaţional Asistenţă Tehnică (POAT), a fost semnat în data de 30 decembrie 2019, iar BEI va furniza servicii de asistenţă tehnică până în decembrie 2023.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *