Indicatori macro

Românii și-au cumpărat mașini și au fost foarte activi la jocurile de noroc

Cifra de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a crescut în iunie faţă de luna precedentă cu 38%, iar activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative au crescut cu 1500%, arată datele INS.

Creşterea cu 38% s-a produs datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+59,5%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+23,1%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor +11,3%).Comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a scăzut cu 0,6%.

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 31,5%.

În ceea ce priveşte serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2020, faţă de luna mai, volumul cifrei de afaceri a înregistrat o creştere cu 152,8%, datorită creşterilor înregistrate la activitǎţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (+1506,7%).

Activitǎţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (+144,0%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (+130,7%), serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (+48,3%), și la activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (+22,5%).

Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, faţă de luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 132,9%.

De asemenea, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iunie 2020, comparativ cu luna iunie 2019, a înregistrat o scădere cu 6,7% ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-13,3%) și la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,1%). Creşteri au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+123,8%) și comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,2%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020, a înregistrat o scădere cu 10,1% faţă de luna iunie 2019.

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie brută, în luna iunie 2020, a înregistrat o cifră de afaceri cu 44,8% mai mică comparativ cu luna iunie 2019, ca urmare a scăderilor înregistrate la activităţile agenţiilor turistice şi tur-operatorilor (-65,1%), activităţile de jocuri de noroc şi alte activităţi recreative (-55,9%), activităţile hotelurilor şi restaurantelor (-39,5%), activităţile de spălare şi curăţare (uscată) a articolelor textile şi a produselor din blană (-29,2%) și la serviciile de coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare (-9,8%).

Activitatea de servicii de piaţă prestate populaţiei, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iunie 2020 a scăzut cu 46,3%, comparativ cu luna iunie 2019.

În perioada ianuarie – mai 2020, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut faţă de aceeași perioadă din anul trecut atât ca serie brută cu 17,0%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 15,8%.

În aceeasși perioadă, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piaţă prestate populaţiei a scăzut faţă de același interval din 2019 atât ca serie brută cu 38,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 36,4%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *