Indicatori macro

Guvern: Program de investiții publice masive în pregătire

Ludovic Orban

Premierul Ludovic Orban a anunțat un program de relansare economică bazat pe investiții publice în infrastructura de transport, energetică, de comunicații, educație și sănătate, în lucru.

Pentru investitiile preconizate pentru infrastructura de transport pentru urmatorii 10 ani este nevoie de cel putin 250 de mii de locuri de munca suplimentare. Vom acorda o atentie deosebita pentru investitiile in sanatate. Vom sustine prin mecanismul ajutorului de stat investitiile greenfield care vor fi facute de catre companiile noi care vor sa se relocheze in Romania”, a declarat premierul la Digi 24.

Orban a adăugat că va exista și un program pentru companiile mijlocii și mari, care nu se caalifică la IMM Invest, pentru subvenționarea dobânzilor.

Sunt în pregătire pachete de susținere pentru mai multe categorii de intreprinderi. Suntem pe punctul de a disponibiliza 1 miliard de de euro pentru granturi. Vom prelungi somajul tehnic pana la 1 iunie in acele domenii de activitatea unde exista restrictii de desfasurare a activitatii”, a adăugat prim-ministrul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *