Indicatori macro

ANAF insistă pe lângă companiile românești să-și plătească la termen impozitele scadente

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) insistă pe lângă marii contribuabili care nu au probleme majore din cauza crizei ce tocmai s-a declanșat să-și plătească, la timp și în cuatumurile stabilite, impozitele la stat.

Pe de altă parte, ANAF anunță că ”tratează cu maximă operativitate solicitările contribuabililor, în special în cazul agenţilor economici care au de primit TVA, în vederea asigurării acestora fluxul de capital necesar continuării activităţii, după cum se menționează expres în comunicatul ANAF.

În acest sens, se derulează campanii în rândul contribuabililor care au solicitat rambursarea de TVA, pentru a fi pregătite în regim de urgență compensările şi restituirile de taxe, necesare în derularea procedurii de rambursare.

În sensul celor de mai sus, inspectorii ANAF au început o campanie de informare în rândul contribuabililor, semnificativi ca pondere a sumelor declarate şi achitate la bugetul general consolidat, pentru a afla cu ce probleme de ordin fiscal se confruntă în această perioadă.

Astfel, în campania derulată la nivelul Direcţiei Generale a Marilor Contribuabili au fost contactate companiile care contribuie cu 70% din veniturile încasate de către acest organ fiscal.

Specialiștii ANAF i-au apelat telefonic pe contribuabilii relevanţi din punct de vedere al taxelor achitate, în contextul în care aproximativ 20% din totalul veniturilor bugetare la nivel naţional sunt colectate de către această structură. Scopul fiind acela al identificării problemelor, dacă există, și a identifica împreună

Sistemul financiar și economic nu poate funcţiona fără îndeplinirea obligaţiilor fiscale ale contribuabililor şi fără solidaritatea şi spiritul civic al acestora, mai ales în prezent, în condiţiile declarării stării de urgenţă, se arată în comunicatul remis presei de către ANAF.

Obligaţiile fiscale se pot îndeplini utilizând metode de comunicare la distanţă prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV). Plățile pot fi realizate prin internet banking sau directe pe www.ghiseul.ro.

În contextul crizei economice toate companiile românești afectate, direct sau indirect, așteaptă măsurile concrete și clare de ajutor din partea Statului, pentru a trece prin această perioadă cât mai rezonabil.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *