Fiscalitate GoodNews

Guvernul și-a asumat Legea Bugetului pe 2020

Premierul Ludovic Orban a anunțat astăzi în Parlamentul României, că Guvernul își asumă răspunderea pe Legea bugetului de stat pentru anul 2020.

Primul ministru a explicat că au fost acceptate mai multe amendamente pentru suplimentarea sumelor destinate infrastructurii, dar și pentru mediu.

Astfel, au fost acceptate amendamente pentru suplimentarea sumelor alocate proiectelor de infrastructură, amintind de autostrăzile Târgu Mureș-Iași-Ungheni sau Comarnic-Brașov, dar și pentru întreținerea drumurilor naționale.

Dacă nu schimbăm filozofia bugetară, dacă nu prioritizăm alocarea bugetului către investiții și creșterea calității educației și în sănătate, riscăm să nu ne ajungă bugetul să plătim salarii, pensii sau subvenții de pensii – Ludovic Orban, prim ministru.

Guvernul a aprobat, în totalitate, amendamentele depuse de partidele politice la proiectele de lege pentru care Executivul a hotârât să îşi angajeze răspunderea în faţa Parlamentului.

Acestea s-au referit la bugetul de stat, bugetul asigurărilor sociale și modificările la Ordonanțta 114/2018, prin care se anulează taxa pe activele bancare și prevederile privind majorarea de capital pentru administratorii fondurilor de pensii.

Asumarea răspunderii pe Legea Bugetului României pe anul viitor este pasul estimat, neagreat de partidul majoritat din Parlament, PSD, dar necesar pentru ca bugetul național pe 2020 să fi fost aprobat înainte de sfârșitul anului în curs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *