Energie

Sistemul Energetic Național funcționează în parametri normali

Sistemul Electroenergetic Național (SEN) funcționează în parametri normali, în ciuda condițiilor meteo dificile din ultimele zile și a pandemiei de COVID-19.

Transelectrica a anunțat că personalul din Dispeceratul Energetic Național și cele cinci Dispecerate teritoriale, ca și personalul care asigură funcționarea rețelei electrice de transport lucrează în condiții normale.

Avem câteva sute de angajați care asigură zi de zi funcționarea în condiții de siguranță și continuitate a SEN – Cătălin Nițu, director general executiv al Transelectrica.

O parte a personalului companiei lucrează de acasă, acolo unde activitatea le permite. La nivelul întregii companii, se pune în aplicare și se îmbunătățește Planul de continuitate.

Sistemul Energetic în timp real arată că avem o producție de energie electrică de 8.300 MW și un consum de 7.736 MW, ceea ce ne arată că neccesarul de consum este produs integral din surse interne.

Fiind o perioadă cu vânt puternic în mai multe regiuni, producția eoliană asigură 32% din total, urmată de producția hidro cu 19% și cea nucleară cu 17%. Din hidrocarburi este asigurată 15% din producție, iar producția din cărbune asigură doar 12%.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *