Energie

OMV Petrom a transferat 40 de zăcăminte și 190 de salariați către un SRL

OMV Petrom, cel mai mare grup de energie din Europa de Sud-Est, a semnat un contract privind transferul a 40 de zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Dacian Petroleum SRL, în contexul unui transfer de activitate care s-a derulat pe parcursul ultimelor 30 de luni.

Ca parte a programului de optimizare a portofoliului Diviziei Upstream a OMV Petrom, ”în scopul eficientizării operațiunilor și concentrarea pe cele mai profitabile zăcăminte cheie”, după cum se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori București. Transferul drepturilor și obligațiilor din acordurile de concesiune este supus aprobării autorităților, conform Legii Petrolului,

Cele 40 de zăcăminte care vor fi transferate sunt situate în sudul României și au o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.700 bep/zi, adică 1% din producția totală a companiei.

Dacian Petroleum SRL a încheiat contractul de transfer al activității având că scop extinderea duratei de viață a celor 40 de zăcăminte considerate marginale pentru OMV Petrom. Contractul prevede și transferarea sondelor și a infrastructurii de țiței și gaze aferentă, plus 190 de salariați.

Acesta este al treilea transfer din programul de optimizare a portofoliului Upstream al OMV Petrom. Anterior, au mai fost transferate alte 28 de zăcăminte: 19 zăcăminte în august 2017 și alte 9 în martie 2019, toate către Mazarine Energy România SRL. OMV Petrom a avut o producție anuală de țiței și gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep în 2018 și o rețea de 790 benzinării, OMV și Petrom.

Statul român, prin Ministerul Energiei, deține 20,639% din acțiunile OMV Petrom, Fondul Proprietatea deține 9,998%, iar 18,352% se tranzacționează liber la Bursa de Valori București (BVB) și la Bursa de Valori Londra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *