Energie

OMV Petrom a preluat benzinăriile Art Petrol

Statie Petrom

OMV Petrom a preluat rețeaua de benzinării Art Petrol, care numără opt stații de distribuție. Petrom a anunțat că va opera cinci dintre acestea, iar trei vor fi cesionate pentru a nu intra sub incidența reglementărilor anti-concurențiale.

Părțile au convenit să nu facă publică valoarea tranzacției. Rețeaua de distribuție a combustibililor deținută de OMV Petrom va ajunge la 558 de unități în România, a doua după cea a Rompetrol Downstream, care include 940 de stații.

Două dintre stațiile preluate de la Art Petrol se află pe șoseaua de centură a Bucureștiului și vor fi rebrenduite OMV, la fel ca cea din Alexandria. O stație aflată la ieșirea din Pitești va fi operată sub brandul Petrom, iar o stație din Giurgiu va deveni GPL Petrom.

Strategia OMV Petrom prevede extinderea prezenței în zone precum cele rezidențiale care se dezvoltă rapid și noile șosele de centură sau autostrăzi – Daniel Ion, retail manager la OMV Petrom

OMV Petrom este cea mai mare companie de energie din Europa de Sud-Est, cu o producție anuală de ţiţei şi gaze la nivel de grup de 58,3 milioane bep (baril echivalent petrol) în 2018. Grupul are o capacitate de rafinare de 4,5 milioane tone anual şi operează o centrală electrică de înaltă eficienţă de 860 MW. Pe piaţa distribuţiei de produse petroliere cu amănuntul, Grupul este prezent în România şi ţările învecinate prin intermediul a 790 benzinării, la sfârșitul lui septembrie 2019, sub două branduri, OMV și Petrom.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *