Energie

Noua echipa de conducere Chimcomplex își începe mandatul

Tivadar Runtag (Ungaria), numit Chief Executive Operations (CEO) Chimcomplex la începutul lunii februarie acest an, va coordona o nouă echipă la conducerea Chimcomplex, fostul Oltchim.

De-a lungul carierei, Tivadar Runtag ( a ocupat poziții de management în Ungaria, Turcia, Cehia și România, în cadrul unor companii internaționale precum OMV și Shell. Anterior acestei noi poziții Tivadar Runtag a fost CEE Cluster Manager la Prista Oil.

După o experiență profesională de peste 15 ani ca director financiar pentru operațiunile din România ale unor corporații internaționale precum Campofrio – Spania, Agrana – Austria, Alstom – Franta, Al Rajhi Group – Arabia Saudită. Adrian Dumitriu va prelua din luna aprilie funcția de Chief Financial Officer (CFO) Chimcomplex. Acesta își va utiliza expertiza în management strategic și financiar pentru coordonarea operațiunilor financiare ale companiei. Adrian Dumitriu a ocupat anterior poziția de Director Financiar al companiei Nuclearelectrica SA.

Serghei Gheorghe a preluat funcția de Chief Supply Chain Officer (CSCO) Chimcomplex după ce în ultimii 15 ani a fost director de achiziții și chief procurement officer, iar în ultimii 5 ani și vicepreşedinte al producătorului de aluminiu Alro Slatina.

Armand Spiru a fost numit Chief Commercial Officer (CCO) Chimcomplex, după ce în ultimul an a fost director comercial adjunct al Chimcomplex Vâlcea și anterior, pentru o perioada de 7 ani, director comercial Oltchim. Anterior pozitiilor detinute în domeniul chimiei a condus departamentele comerciale și cele de project management ale unor companii din IT, Leasing și FMCG, beneficiind astfel de o experiență însemnată privind relațiile de afaceri și mediul de business privat.

Dumitru Coman, parte a echipei Chimcomplex de 30 de ani, a preluat funcția de Chief Technical Officer (CTO), anterior acesta ocupând în ultimii ani 26 ani poziția de director general Chimcomplex Borzești și cea de director tehnic tot la Chimcomplex Borzești.

Victor Avram este Chief Operating Officer (COO) Chimcomplex Vâlcea. după ce a lucrat în Oltchim timp de 30 de ani. Victor Avram a ocupat diverse funcții de top management de-a lungul anilor și a fost unul dintre cei responsabili pentru strategia de creștere a companiei, dezvoltarea activelor și managementul unor programe complexe de dezvoltare.

Daniel Prisacariu este Chief Operating Officer (COO) Chimcomplex Borzești, fiind promovat din funcția de director comercial, pe care o ocupa de 16 ani, în cadrul companiei. Daniel Prisăcariu face parte din echipa Chimcomplex de 24 de ani.

Chimcomplex a intrat într-o fază de transformare extinsă, încă din 2017. Compania s-a concentrat pe reducerea semnificativă a datoriilor, a introdus o organizație mai simplă, mai integrată și mai receptivă și a început un program de economii substanțiale a costurilor. În 2018, Chimcomplex Borzești a achizitionat cinci grupe de active Oltchim, devenind astfel cel mai mare combinat chimic din România.

Noul plan de dezvoltare 2020-2022 își propune o creștere rentabilă și durabilă, valorificând câștigurile realizate în timpul transformării. Compania se concentrează acum pe creșterea veniturilor și eficiență operațională.

Chimcomplex este unul din cei mai importanţi fabricanţi de produse chimice din România și cel mai mare exportator cu capital privat românesc. Compania operează cel mai mare combinat chimic din România, cu două platforme industriale la Onești și Râmnicu Vâlcea.

Cu peste 60 de ani experiență, compania produce și comercializează produse clorosodice, polioli-polioteri, oxoalcooli plastifianți, cloruri anorganice, solvenţi organici, alchilamine produse de sinteză organică şi gaze tehnice, alte soluții destinate comunităților și industriilor. În primele nouă luni ale anului trecut, Chimcomplex a înregistrat o cifră de afaceri de peste un miliard de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *