Energie

E.ON trece pe strategia cloud hibridă implementată de Wipro

Wipro Limited a semnat un contract cu furnizorul de energie E.ON pentru servicii de modernizare a infrastructurii și transformare digitală.

Wipro va transforma operațiunile centrului de date al E.ON într-un model bazat pe cloud hibrid, utilizând soluțiile integrate BoundaryLess Enterprise (BLE) și Wipro HOLMES, inteligența artificială (IA) și platforma sa de automatizare.

Compania va colabora cu E.ON pentru reducerea amprentei centrului său de date, eficientizarea infrastructurii și consolidarea agilității operaționale, printr-o abordare integrată a operațiunilor centrului de date. Strategia Wipro de găzduire în cloud hibrid, utilizând IA, va ajuta E.ON să-și optimizeze fluxurile de lucru și să ofere o experiență superioară clienților.

Transformarea cloud-ului este un element – cheie al călătoriei noastre de evoluție digitală către un viitor mai bun – Marcus Schaper, Chief Digital and Technology Officer, E.ON

 „Suntem încântați să fim selectați în calitate de partener de transformare strategică al E.ON și așteptăm cu nerăbdare să îi susținem în călătoria lor digitală”, a afirmat N.S. Bala, Președinte și global head pentru sectoarele de energie, resurse naturale, utilități și construcții, Wipro Limited.

Acesta a adăugat că, într-o lume dinamică a „prosumatorilor” și a convergenței energetice, agilitatea operațională a devenit o necesitate strategică a organizațiilor, pentru un plus de eficacitate.

E.ON este o companie internațională din sectorul energetic, deținută de investitori, care se concentrează pe rețele energetice și soluții pentru clienți. Fiind una dintre cele mai mari societăți din sectorul energetic din Europa, E.ON joacă un rol major în crearea unei lumi a energiei curate, digitale și descentralizate. În acest scop, peste 75.000 de angajați dezvoltă și vând produse și soluții pentru clienți privați, comerciali și industriali. Aproximativ 50 de milioane de clienți achiziționează energie electrică, gaz, produse digitale sau soluții pentru mobilitate electrică, eficiență energetică și protecția climei de la E.ON. Compania are sediul central în Essen, Germania.

Wipro Limited este o companie lider în domeniul tehnologiei informației, consultanței și serviciilor de gestionare a proceselor de afaceri. Wipro este recunoscută la nivel global pentru portofoliul complet de servicii, angajamentul puternic pentru sustenabilitate, având peste 175.000 de angajați dedicați, care servesc clienți de pe șase continente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *