Constructii

Investiție de 44,5 milioane lei în noua fabrică Wetterbest de la Băicoi

Wetterbest, al doilea producător de sisteme pentru acoperişuri din România, după Bilka, a inaugurat o nouă fabrică de producție la Băicoi, în urma unei investiţii de 44,5 milioane lei.

Investiția a fost începută în a doua jumătate a anului 2018. Proiectul fiind cofinanțat parțial prin schema de ajutor de stat cu 8,64 milioane lei. Noua fabrică va avea o capacitate anuală de producție de 10 milioane de metri pătrați de țiglă metalică.

Au fost create 42 de noi locuri de muncă, cu ocazia inaugurării noii fabrici, astfel că numărul total de angajaţi ai companiei Wetterbest a depășit cifra de 350 persoane.

Unitatea de producție beneficiază de softuri de automatizare a proceselor de producție și de gestiune, care vor contribui la optimizarea producției si a fluxurilor logistice și de depozitare.

Noua fabrică beneficiază de cele mai moderne echipamente, care ne permit creșterea capacității de producție cu 30% – Marian Pîrvu, director general Wetterbest

Pentru acest an, Wetterbest își propune creșterea cifrei de afaceri și a cotei de piață, creșterea accesibilității produselor prin dezvoltarea rețelei de distribuție și creșterea exporturilor în țările din regiune.

Produsele Wetterbest sunt prezente în majoritatea magazinelor de bricolaj, precum și în cele trei showroom-uri din Cluj, Craiova și Brașov. Compania a înregistrat, anul trecut, afaceri de 269,9 milioane de lei, în creștere cu 22%, față de 2018.

Compania Wetterbest are trei locații de producție în Băicoi (sediul central; Prahova), Podari (Dolj) și Sărățel (Bistrița-Năsăud), iar de la începutul acestui an este deținută integral de TeraPlast.

Wetterbest este parte a Grupului TeraPlast, cel mai mare producător român de materiale de construcții, alături de TeraPlast, TeraSteel România și Serbia,  TeraGlass, TeraPlast Ungaria.

Pentru a susține sistemul medical, Grupul TeraPlast a donat până în prezent 85.000 lei către spitalele din Bistri/a, respectiv Băicoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *