Bursa de Valori

Program BERD pentru companiile mid-cap listate

Bursa de Valori Bucuresti


 

  • Șase burse din sud-estul Europei își unesc forțele pentru a îmbunătăți accesul la finanțare
  • Bittnet Systems (BNET), Conpet (COTE), Patria Bank (PBK) și Teraplast (TRP) sunt cele 4 companii românești incluse în program

 
Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltarea (BERD) lansează programul pentru elaborarea rapoartelor de analiză și cercetare, dedicat dezvoltării companiilor medii listate în țări selectate în care banca investește.
 

Finanțat de TaiwanBusiness-EBRD Technical Cooperation Fund, programul va oferi acoperire de către analiști pentru un număr de companii medii listate la bursele din Bulgaria, Croația, Macedonia de Nord, România, Serbia și Slovenia.
 
Scopul acestuia este elaborarea unor rapoarte de analiză de înaltă calitate, disponibile public, pentru a depăși barierele de informație care afectează lichiditatea pieței. Îmbunătățirea transparenței piețelor prin majorarea volumului de informații de încredere este considerată esențială pentru creșterea disponibilității finanțării pentru companiile medii.

Patru rapoarte au fost publicate astăzi la lansarea programului, iar celelalte vor fi publicate în lunile ce vor urma. Pe parcursul proiectului vor fi realizate cel puțin cinci rapoarte pentru fiecare companie.

IMM-urile sunt cruciale pentru bunăstarea economiei europene și în actuala pandemie de coronavirus este mai important ca niciodată să-și asigure finanțarea – Hannes Takacs, Acting Co-Head, Local Currency and Capital Markets Development, EBRD

Companiile din România incluse în program sunt Bittnet, Conpet, Patria Bank, Teraplast.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *