Divizia de leasing a Băncii Transilvania (BTL) a lansat 400 de obligațiuni corporative pe Bursa de Valori București (BVB), în valoare totală de 40 milioane euro.
Emisiunea de obligațiuni a BT Leasing a fost încheiată printr-un plasament privat fiind destintă investitorilor instituționali. Obligațiunile au fost emise în euro, în două tranşe cu maturități diferite. Prima dintre acestea are o maturitate de șase ani, cu un cupon variabil de Euribor6M+2%. A doua are o maturitate de cinci ani, cuponul variabil este Euribor6M+1,75%, cu plata semestrială. Cele două tranșe de obligațiuni au valoari de 21,5 milioane euro (BTL24E), respectiv, de 18,5 milioane euro (BTL25E).
Structura celor două emisiuni:
- BTL24E
Maturitate: 5 ani – scadența pe 12 decembrie 2024
Dobânda: variabilă – Euribor6M+1,75% p.a., plătibilă semestrial
Număr obligațiuni: 215 – cu o valoare nominală de 100.000 de euro - BTL25E
Maturitate: 6 ani – scadența pe 12 decembrie 2025
Dobânda: variabilă – Euribor6M+2% p.a., plătibilă semestrial
Număr obligațiuni: 185 – cu o valoare nominală de 100.000 de euro
Intermediarul operațiunii este BT Capital Partners, divizia de investment banking & capital markets a Grupului Financiar Banca Transilvania și membru exclusiv Oaklin în România.
Scopul acestor emisiuni este finanțarea de contracte noi de leasing, în dorința de a susține companiile româneşti, în special IMM-urile – Ionuț Morar, Director General, BT Leasing: “
Pasul BT Leasing de a obține finanțare de pe piața de capital este apreciat de către directorul general al bursei, Adrian Tanase, ca fiind încă un capitol demn de relatat în povestea Grupului Financiar Banca Transilvania. Grupul este considerat fanion al Bursei și unul dintre partenerii acesteia în dezvoltarea pieței de capital.
Obligațiunile au fost vîndute în cadrul unei oferte de tip plasament derulat prin BVB în luna decembrie 2019, fiind intermediat de divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania.
Constituită în 1995, cu capital integral romanesc, BT Leasing Transilvania IFN derulează operațiuni de leasing de 24 de ani. În acest timp, compania a finanțat peste 10.000 de clienți și a încheiat mai bine de 20.000 de contracte, în cei 24 de ani de activitate.
Banca Transilvania a fost una dintre primele bănci din România care a intrat foarte devreme la listare, după numai doi ani de la deschiderea bursei. Din 1997 pana in 2019 a atras de pe bursa peste cinci miliarde lei, adică aproape un miliard de euro.