Bursa de Valori

Bursa de Valori București (BVB) are un nou Consiliu de Administrație

Bursa de Valori Bucuresti

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat aviz noului Consiliu de Administrație al Bursei de Valori București (BVB), ales în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor din luna noiembrie 2019.

Componența Consiliului de Administrație al Bursei de la București este: Radu Hanga – președinte, Mihaela Ioana Biciu, Claudia Gabriela Ionescu, Octavian Molnar, Dragoș Valentin Neacșu, Robert Cosmin Pană, Dan Viorel Paul, Răzvan Legian Raț şi Ștefan Szitas.

Mandatul membrilor Consiliului de Administrație se întinde pe o perioadă de patru ani. Actualul CA are astfel mandat până în 2024.

Directorul general al Bursei este Adrian Tănase, CFA, ales în ianuarie 2018. El este și președintele Contrapărții Centrale din România, instituție necesară pentru decontarea tranzacțiilor cu instrumente derivate de pe bursă.

Grupul Bursa de Valori București (BVB) a încheiat anul 2019 cu un profit net de 6,83 milioane de lei, în scădere cu 33% comparativ cu perioada similară din 2018, conform datelor financiare publicate joi.

Bursa de Valori București a fost înființată în data de 21 iunie 1995 ca instituție de interes public. În iulie 2005, BVB a devenit societate pe acțiuni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *