Bănci

UniCredit Bank introduce semnătura electronică pentru IMM-uri

Clienții IMM UniCredit Bank din București vor putea semna, începând cu luna decembrie, diferite documente bancare folosind semnătură electronică calificată emisă de un furnizor autorizat din România.

Deocamdată, doar clienții companiilor UniCredit Bank din București vor putea folosi semnătura electronică, dar este prevăzut ca, până la sfârștiul lunii martie 2020, semnătura electronică să fie extindă la nivelul rețelei de sucursale.

Astfel, se simplică procesul în sucursale, se elimină hârtia și se înlocuiește cu documentația electronică, ușor de stocat și de accesat atât de către clienți, cât și de către bancă.

Clienții IMM vor beneficia de unul până la trei certificate gratuite ca parte a ofertei tranzacționale Creativ sau GeniusIMM, în timp ce companiile cu peste 250 de angajați vor avea acces la oferte personalizate.

Soluția este dezvoltată în parteneriat cu furnizorul român de certificate digitale calificate Trans Sped pe platforma Adobe Sign. Trans Sped a emis până acum 1,5 milioane de certificate digitale calificate în cloud, care au fost utlizate la semnarea a peste 20 de milioane de documente la nivel global.

Semnătura electronică este recunoscută pe teritoriul României şi al Uniunii Europene şi va putea fi folosită şi în relaţie cu alte părţi.

Extindem accesul companiilor la un instrument esențial pentru transformarea digitală și economisirea timpului – Sorin Drăgulin, director de produse și segmente în cadrul diviziei de retail UniCredit Bank.

Angajații companiilor din România petrec în medie cinci ore pe lună pentru semnarea documentelor bancare, iar numărul de ore crește la 20 în cazul firmelor cu peste 250 de angajați, arată un sondaj realizat de iSense Solutions pentru UniCredit.  

În același timp, percepția companiilor asupra introducerii semnăturii electronice în activitatea lor este una pozitivă. Circa 73% dintre companiile mici și respectiv 88% dintre companiile mari considerând-o utilă și 75%, respectiv 77%, considerând că este un mijloc sigur.

În 2018, UniCredit a implementat cu succes posibilitatea de semnare electronică a documentelor pentru mai multe tipuri de produse destinate persoanelor fizice. În prezent, 60% din conturi și 35% din creditele de nevoi personale sunt contractate cu semnătură electronică.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *