Bănci

Raiffeisen Bank a urgentat toate plățile către parteneri și stat

Raiffeisen Bank

Banca a virat, în 25 martie 2020, peste 27 milioane lei taxe şi impozite către stat, chiar dacă OUG 29/2020 permitea amânarea acestor plăţi cu până la 30 de zile de la încetarea stării de urgenţă.

Banca arată că, în condițiile în care activitatea companiilor este afectată de pandemie și de izolare, activitatea companiilor este perturbată în mod grav. Ceea ce justifică măsurile de amânare a plății impozitelor adoptate de guvern.

În acest context, cred că toate companiile care pot plăti la timp taxele şi impozitele trebuie să o facă – Steven van Groningen, preşedinte şi CEO Raiffeisen Bank.

Mai mult, banca a făcut plăţi de aproximativ 85 milioane de în martie 2020 (cu 12% mai mari decât în martie 2019) către toţi furnizorii şi partenerii săi, companii în mare parte locale, cu operaţiuni în România.

Dintre acestea 33 milioane de lei (aproape 40%) reprezintă plăţi înainte de scadenţă. În anul 2019, Raiffeisen Bank a plătit pentru 3.350 de parteneri şi furnizori în jur de 720 milioane lei.

„Este foarte important să sprijinim toți partenerii, furnizorii și clienții noștri, ca la rândul lor să îi poată susține pe cei care depind de ei și să fie păstrate cât mai multe locuri de muncă”, spune Steven van Groningen.

Raiffeisen Bank oferă servicii universale de banking pentru 2,2 milioane persoane fizice, peste 92.000 de IMM-uri și 5.700 de companii mari și medii. Banca are o rețea de 800 ATM-uri, 300 mașini multifuncționale (MFM-uri) și 22.000 de POS-uri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *