Bănci

Prin NEOcont pentru BT deschide online conturi bancare

NEOcont_Banca Transilvania

Banca Transilvania (BT) a lansat NEOcont pentru cei care doresc să își deschidă un cont bancar fără să mai meargă la o agenție bancară.

Persoanele fizice își pot deschide un cont bancar ce poate fi utilizat imediat, pot primi acasă cardul de debit și au posibilitatea de a plăti cu cardul sau cu telefonul online sau la POS.

NEOcont este una dintre facilitățile noii platforme digitale a băncii, NEO, platforma pregătită de lansare după depășirea actualului context social și economic, respectiv odată cu revenirea la business as usual. NEOcont este lansat acum pentru că banca a devansat calendarul proiectelor pentru perioada următoare, așa încât să ajute persoanele care au nevoie de un cont bancar, fără a mai face un drum la bancă.

Pentru deschiderea și administrarea contului, respectiv pentru emiterea cardurilor care pot fi comandate prin NEOcont, banca nu percepe niciun comision.

Cont la BT în 6 pași:

 • Accesarea paginii NEOcont de pe siteul BT și parcurgerea etapelor până la apelarea video a băncii;
 • Încărcarea fotografiei cărții de identitate a persoanei care dorește NEOcont; completarea unor informații (telefon mobil cu număr de Romania, email), realizarea unui selfie și încărcarea pozei;
 • Apelarea video a NEOechipei de Customer Care, prin accesarea linkului primit prin email; este necesară verificarea prealabilă a funcționării webcam-ului și a microfonului telefonului sau a laptopului;
 • Semnare electronică;
 • Primirea prin email a documentelor care confirmă deschiderea contului la BT;
 • Primirea prin mesaj pe telefon a IBAN-ului contului.

Carduri și banking pe telefon pentru viitorii clienți BT:

 • Cardul Visa Classic: este un card de zi cu zi, care asigură accesul la banii din contul curent. Este cunoscut ca fiind “card de salariu” și este cel mai solicitat și folosit card al băncii. Studenții pot solicita cardul BT OmniPass.
 • BT Pay: aplicația oferă posibilitatea de plăți contactless cu telefonul, verificarea tranzacțiilor și a banilor din cont, posibilitatea de a trimite/primi bani către/de la persoanele din agenda telefonului care folosesc BT Pay, gestionarea facilă a cardurilor etc. Aplicația poate fi descărcată din Google Play Store sau App Store, pe smartphone-uri cu Android și iOS și presupune adăugarea în format digital a cardului.

Cum ajută NEOcont noii clienți:

 • Obțin un cont bancar în lei, care poate fi folosit imediat. Acesta trebuie comunicat, de exemplu, pentru a primi bani. IBAN-ul se primește prin SMS odată cu solicitarea NEOcont.
 • Cardul vine direct acasă, prin curier.
 • Pot plăti cu cardul comenzile făcute online la comercianți.
 • Facturile de utilități, taxele și impozitele pot fi plătite de acasă, folosind cardul pentru a plăti direct pe site-urile furnizorilor, respectiv alte site-uri oficiale pentru alte tipuri de plăți (ex: www.ghiseul.rowww.globalpay.ro).
 • Cu BT Pay, aplicație descărcată gratuit: clienții plătesc direct cu telefonul la comercianți, nu mai e nevoie de card fizic sau de numerar; au acces la informații despre banii din cont și tranzacții, pentru organizarea bugetului; pot trimite și solicita bani de la persoanele din agenda telefonului care sunt clienți BT, dar și către alte persoane, caz în care este nevoie să cunoască IBAN-ul lor; pot face plăți în lei către orice cont bancar din România. Banii trimiși din contul personal BT către alt cont BT se primesc imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *