Bănci

Patria Bank a dublat plafonul alocat programului IMM Invest

Cu un plafon inițial de 135 de milioane de lei utilizat aproape în totalitate, Patria Bank a obținut o sumă suplimentară de 145 milioane lei, adică dublarea plafonului, la un total de 280 milioane lei.

Fiind aproape de cele peste 15.000 de companii din portofoliu, încă din martie 2020, Patria Bank a găsit și propus soluții antreprenorilor aflați în dificultateCererea pentru programul IMM Invest în Patria Bank a fost mare înca de la lansare, fiind înregistrate peste 1.000 de solicitări în platformă, atât din partea clienților existenți, cât și a celor noi.

Valoarea medie a unui credit acordat prin IMM Invest este de 1 milion de lei, cea mai mare parte din sumele acordate prin program (80%) fiind pentru capital de lucru. Din contractele semnate, peste 70% din sume au fost utilizate, programul dovedindu-și utilitatea, respectiv furnizarea de lichiditate companiilor.

Credem în acest program și ne bucurăm că suntem un jucător activ în cadrul lui, sprijinind astfel sute de antreprenori să ducă mai departe afacerea lor – Ionuț Coșman, Director Direcția IMM & Corporate, Patria Bank.

Patria Bank este partener tradițional al FGCIMM, buna colaboare cu Fondul continuând și în cadrul programului IMM Invest.

Creditele Patria Bank IMM Invest pot fi în continuare solicitate și on-line, reprezentații Patria Bank oferind  asistență și detalii specifice fiecărei afaceri.

Prin accesarea unui credit prin IMM Invest, statul garantează până la 90% din valoarea creditului, valoarea maximă a unui credit fiind de 5 milioane lei pentru capital de lucru și 10 milioane lei pentru investiții. Din ajutorul de stat se acoperă plata dobânzii datorate de beneficiarii Programului pe o perioadă de 8 luni de la data primei utilizări a creditului, precum şi valoarea integrală a comisionului de administrare şi a comisionului de risc datorat pe întreaga durată de derulare a creditului garantat în cadrul Programului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *