Bănci

OTP Bank se alătură programului guvernamental IMM Invest

OTP

OTP Bank a făcut demersurile necesare pentru a se alătura Convenției de Garantare și Plată a Granturilor și pentru un rol activ în Programul de Susținere a IMM-urilor lansat de guvern, IMM Invest.

Programul lansat de guvern permite IMM-urilor să obțină finanțare bancară cu dobânzi suportate de stat pe o perioadă limitată. Dobânda este suportată de statul român până la finalul acestui an.

Creditele bancare pentru investiții vor avea o dobândă de ROBOR la 3 luni plus o marjă de 2%, iar creditele pentru finanțarea capitalului de lucru o dobândă formată din ROBOR la 3 luni plus o marjă de 2,5%.

Valoarea maximă a împrumuturilor pentru capitalul de lucru este de 5 milioane lei, iar pentru investiții de 10 milioane lei. Creditele sunt, de asemenea, garantate în proporție de 80% de către statul român.

Vrem ca, împreună cu ei și ceilalți jucători din sistemul bancar, să repornim rapid economia românească, să dăm un restart motoarelor și un imbold afacerilor care au nevoie de sprijinul nostru – Alexandru Neagu, director pentru IMM-uri, OTP Bank.

Conform datelor Fondului Național de Garantare a Creditelor pentru IMM, până acum și-au manifestat intenția de a participa la program 20 de bănci. Aproximativ 40.000 de companii mici și medii sunt așteptate să acceseze liniile de finanțare.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *