Profitul brut din primele trei trimestre din 2019 s-a ridicat la 704 milioane lei, în creștere cu 17% comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Veniturile au urcat cu 13%, până la 1,53 miliarde lei, iar costurile operaționale au ajuns la 675 milioane lei, cu 3% mai mari decât cele din 2018.
Numărul de clienți activi din divizia de retail a crescut cu 122.000 în 2019, până la 1,4 milioane, un plus de 10% față de 2018. Banca are acum aproape un milion de clienți care își încasează veniturile în contul de la ING Bank.
Tot un milion este și numărul celor care utilizează în mod activ serviciul Homebank. Migrarea la noua interfață a Homebank a impulsionat și utilizarea aplicației de pe mobil, de unde provine acum 90% din traficul înregistrat.
Observăm o dinamică accelerată a interacțiunilor digitale, clienții preferând în număr din ce în ce mai mare aplicația de mobil pentru operațiunile bancare de zi cu zi – Mihaela Bîtu, CEO ING Bank România.
Digitalizarea procesului pentru creditele de nevoi personale a făcut ca unul din cinci credite acordate să se efectueze prin aplicație. ING Home Bank permite accesarea împrumuturilor de nevoi personale de oriunde și oricând, acordul fiind dat și în 15 minute.
Cota de piață în volumul creditelor angajate a ajuns la 10% la finalul lui septembrie. Valoarea împrumuturilor a ajuns la 26,9 miliarde lei, cu 9% mai mult decât la sfârșitul lui septembrie 2018.
Portofoliul de credite este preponderent generat de segmentul retail, care are o pondere de 61% din total credite. Rata creditelor neperformante este de 3,4% din total creditelor acordate.
Volumul depozitelor a ajuns la 34,3 miliarde de lei la finalul celui de-al treilea trimestru, o creștere de 16% în ultimele 12 luni. Cota de piață ajunge astfel la 9,5%, comparativ cu 9% cât înregistra după cele nouă luni din 2018, rezultat influențat și de numărul crescut de clienți ce încasează venituri recurente în conturile ING.