Bănci

EximBank devine bancă de retail și intră în Top 10 bănci din România

EximBank a anunțat finalizarea achiziției Băncii Românești S.A. (BROM), oferta înaintată fiind parte a acordului încheiat în luna iunie 2019 între EximBank și National Bank of Greece (NBG) privind achiziția participației acesteia din urmă de 99,28% în acționariatul BROM.

În urma achiziției, EximBank intră pe piață de retail din România, devine o bancă universală cu servicii complete și intră direct între primele 10 bănci din România, cu o cotă de piață de aproximativ 3%.

Prin achiziția Băncii Românești, EximBank își crește capacitatea de susținere a dezvoltării economiei românești. Cota de piață a BROM, un management performant și un nivel bun de solvabilitate și lichiditate completează punctele forte ale EximBank.

Sunt încrezător că vom crea o instituție de referință pe piața financiar-bancară – Traian Halalai, președintele executiv al EximBank.

J.P. Morgan Securities plc a acționat în calitate de consultant financiar unic în cadrul tranzacției. EximBank a mai fost asistată de către Pricewaterhouse Coopers Management Consultants SRL, în timp ce Linklaters LLP a fost consultantul juridic pe plan internațional, iar Bulboacă&Asociații SCA a asigurat asistența juridică pe plan local.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *