Bănci

BRD susține programul IMM Invest cu peste 1 miliard de lei

BRD Groupe Societe Generale participă la Programul Guvernului României pentru mediul antreprenorial, IMM Invest România. Valoarea finanțărilor pe care banca estimează să le acorde în cadrul Programului IMM Invest în anul 2020 este de 1,38 miliarde lei.

Programul IMM Invest este destinat să sprijine companiile care se confruntă cu dificultăți economice ca efect al pandemiei COVID-19 în accesarea unor finanțări necesare pentru asigurarea continuității activității.

Suntem conștienți că în rândul companiilor există o mare îngrijorare în ceea ce privește perioada de după criză – Francois Bloch, CEO-ul BRD Groupe Societe Generale

Creditele acordate în cadrul IMM Invest beneficiază de garanția Statului Român, prin intermediul FNGCIMM, în proporție de 80% sau 90% din valoarea acestora și pot fi folosite pentru finanțarea activității curente pe termen mediu și finanțarea investițiilor pe termen lung.

Valoarea cumulată maximă a creditelor garantate de stat care pot fi acordate unui singur beneficiar în cadrul programului este de 10 milioane lei.

Dobânzile vor fi subvenționate integral de stat până la data de 31 decembrie 2020, cu posibilitatea de prelungire în cazul în care creșterea economică pentru anul 2021 va fi mai mică decât cea a anului 2020. Nivelurile maxime ale marjelor de dobândă peste Robor 3M sunt de 2 puncte procentuale pentru creditele de investiții și de 2,5 puncte procentuale pentru creditele/liniile de credit pentru finanțarea capitalului de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *