Bănci

Bancomatele smart ale Băncii Transilvania permit retrageri de bani contactless

Bancomat

În mall Promenada din București, funcționează cel mai inovativ bancomat din România, instalat de Banca Transilvania (BT), de unde clienții pot retrage bani doar contactless, cu cardul, telefonul, brățara sau ceasul.

BT este prima și, deocamdată, singura bancă care a introdus, pentru clienții săi, facilitatea de a retrage bani de la bancomate smart, capabile de tranzacții contactless. Bancomatele Express + Contactless sunt cele care permit identificarea cu telefonul, prin intermediul aplicațiilor amintite. Clienții pot retrage bani și pot depune lei sau valută.

Cele mai recente statistici ale băncii indică peste 700.000 de carduri înrolate în aplicațiile BT Pay sau Apple Pay, care permit plata cu telefonul.

Prioritatea în 2020 va fi portofelul BT Pay, unul dintre produsele preferate ale clienților noștri – Gabriela Nistor, Director General Adjunct Retail Banking la Banca Transilvania

Și alte bănci, precum ING sau BCR, au anunțat încă de anul trecut că vor instala bancomate contactless, care permit utilizarea telefonului în locul cardului, și este probabil că aceste proiecte se vor realiza în 2020.

Anul trecut, Banca Transilvania a lansat, de asemenea, serviciul de transfer de bani și verificarea soldului de pe card prin aplicațiile de mesagerie din social media. Lansarea a avut loc împreună cu fintech-ul PayKey din Israel. Aplicația funcționează prin intermediul tastaturii BT Pay.

Noutăți de la Banca Transilvania în 2019:

  • Apple Pay, pentru plăți contactless cu iPhone, Apple Watch, iPad, Mac;
  • Garmin Pay și Fitbit Pay, pentru cei care utilizează carduri Mastercard;
  • BT Visual Help, proiect lansat împreună cu fintech-ul CallVu;
  • Plățile instant, transfer de bani în timp real spre clienții altor bănci.

Banca Transilvania a ajuns la borna de 4 milioane de carduri emise, cifră cu care își păstrează poziția de lider al pieței, așa cum este și după active. Cota de piață este de 22% în prezent. Banca are o rețea de circa 1.600 de ATM-uri la nivel național, dintre care circa 20% permit utilizarea contactless.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *