Bănci

Banca Transilvania a aprobat 1.000 de credite în programul IMM Invest

Banca Transilvania a aprobat 1.000 de credite în programul de garantare de către stat a creditelor bancare IMM Invest, destinate afacerilor afectate de criza coronavirusului.

Programul IMM Invest permite IMM-urilor afectate de criza COVID-19 să își asigure lichiditatea pentru activitatea curentă sau pentru investiții prin accesarea creditelor bancare, garantate de statul român. Creditul este garantat cu până la 90% din valoare, iar costurile finanțării (dobânzile) sunt subvenționate 100% de la bugetul de stat până la sfârșitul anului.

Până acum, volumul creditelor aprobate a depășit 0,4% din totalul investițiilor productive din România din 2019 – Andrei Rădulescu, Director Analiză Macroeconomică, Banca Transilvania.

Ce înseamnă pentru antreprenori şi economie cele 1.000 de credite acordate:

  • Peste 500 milioane lei care intră în economie, dintre care aproximativ 430 milioane lei sunt pentru capital de lucru, iar aproape 70 milioane lei pentru investiţii;
  • Sunt susţinute firme din aproape toate domeniile, cele mai multe cu activitate în comerţ, transport de mărfuri şi persoane, servicii, construcţii şi HoReCa;
  • Susţinerea a peste 18.000 de locuri de muncă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *