Bănci Fintech

Banca Santander a devenit acționar majoritar al platformei fintech Ebury

Banca Santander (Spania), una dintre cele mai importante bănci comerciale și de retail din lume, a anunțat finalizarea investiției în Ebury, fintech-ul unicorn prezent în 20 de țări, printre care și România.

Banco Santander a anunțat finalizarea achiziționării a 50,1% din acțiunile Ebury, una dintre cele mai performante platforme de plăți internaționale, FX și gestionare a numerarului pentru IMM-uri, după obținerea tuturor aprobărilor de reglementare de la autoritățile solicitate.

Tranzacția a fost anunțată în noiembrie 2019 și face parte din strategia digitală a băncii prin care oferă IMM-urilor instrumentele necesare pentru extinderea internațională, prin servicii de finanțare comercială globală.

Ebury este un fintech unicorn care desfășoară operațiuni în 20 țări și 140 de monede, mărindu-și veniturile cu o medie de 50% pe an în ultimii trei ani. Cu sprijinul unui grup internațional precum Santander, compania își va putea extinde activitatea pe noi piețe din America Latină și Asia. Ebury își păstrează sediul central în Regatul Unit, de unde operează o platformă unică, la nivel global, susținută de un model de afaceri de tip data-based, oferind clienților produse și servicii de înaltă calitate.

Santander a investit circa 350 de milioane de lire sterline (aproximativ 400 de milioane EUR) în parteneria, din care 70 de milioane de lire sterline au fost utilizate în consolidarea resurselor companiei, pentru a-i susține expansiunea internațională.

Acordul oferă fintechului Ebury acces la rețeaua internațională a Santander. Banca susține deja peste patru milioane de IMM-uri la nivel mondial, dintre care peste 200.000 operează pe plan internațional. De asemenea, aceasta poate oferi suport portofoliului de clienți Ebury, care include IMM-uri și companii și, de asemenea, acorduri cu parteneri financiari și din alte industrii.

Noua achiziție ne va oferi posibilitatea de a continua dezvoltarea activității de Global Trade Services cu o nouă platformă de clasă mondială – Sergio Rial, președinte al Santander Brazilia și al Ebury

Prin activitatea sa de Global Trade Services, Santander sprijină accesul pe piețele internaționale al întreprinderilor mici și mijlocii, prin finanțări comerciale, susținerea lanțului de aprovizionare, plăți și schimb valutar, oferind servicii rapide și eficiente.

Cu un fond de aproximativ 200 de miliarde de dolari, obiectivul platformei globale a băncii este de a conduce comerțul internațional pentru IMM-urile din Europa și America Latină, intenționând să se extindă la 20 de piețe pe termen mediu.

Ebury servește peste 43.000 de companii active și operează în peste 140 de valute, conform datelor finale pentru anul 2019. Veniturile Ebury au crescut cu peste 60% în ultima perioadă raportată și se așteaptă o creștere similară pentru anul fiscal curent, care se încheie în aprilie 2020.

În cei peste 10 ani de activitate, Ebury s-a transformat dintr-o companie fintech de dimensiuni mici la o afacere cu peste 1.000 de angajați, fiind fondată de Juan Lobato și Salvador Garcia, în UK.

Banco Santander este una dintre cele mai importante bănci comerciale și de retail, fondată în 1857, cu sediul în Spania. Deține o rețea prezentă pe 10 piețe de bază din Europa și America și este una dintre cele mai mari bănci din lume după capitalizarea de piață.

Santander pune bazele unei bănci mai responsabile, asumându-și o serie de angajamente care susțin acest obiectiv, inclusiv strângerea a peste 120 de miliarde de euro în finanțarea sustenabilă între 2019 și 2025, precum și sprijinirea financiară a peste 10 milioane de oameni în aceeași perioadă.

Conform ultimelor date din 2019, banca deține 1,05 trilioane de euro în fonduri totale, 145 de milioane de clienți, dintre care 21,6 milioane clienți fideli și 37 de milioane digitali (52% din clienții activi), 12.000 de filiale și 200.000 de angajați. Banca a obținut un profit subiacent de 8,252 milioane euro în 2019, în creștere cu 2% față de anul precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *